(VIDEO) Site-ul austriac Addendum, despre defrișările din România, în special din Munții Apuseni: 260 de milioane de copaci au fost tăiați!

articol publicat în mai 6, 2020

Site-ul austriac Addendum, specializat în anchete jurnalistice, a publicat un amplu material despre defrișările de păduri din România, în special cele din Munții Apuseni. Bilanțul este sumbru: 260 de milioane de copaci au fost tăiați!

Ziariștii austrieci dezvăluie în ancheta jurnalistică că, în speța exploatării pădurilor din România, un mare rol joacă companiile austriece și cercurile de influență din spatele lor. Jurnaliștii austrieci amintesc faptul că, deși România găzduiește o adevărată comoară, de la sosirea austriecilor după anul 2000 nu mai puțin de 260 milioane de copaci au fost tăiați. De asemenea, cu toate că două treimi din totalul pădurilor primitive din Europa Centrală se află în România, din cele circa 200.000 de hectare, numai o zecime este protejată.

Addendum a luat legătura cu Horea Petrescu, specialist în biodiversitate, care le-a arătat austriecilor o suprafață de pădure distrusă din Munții Apuseni: „Suntem în Munții Apuseni, în Valea Urșilor, dar urși nu mai sunt de mult aici. Acum opt ani, paguba de la o furtună a fost folosită drept oportunitate. Au venit băieții bănoși să facă afaceri, după aceea au venit drujbiștii lor, iar la urmă mii de camioane care au cărat lemnul. Asta e tot ce-a mai rămas, nu au curățat locul. După mulți ani, n-au plantat nicio bucățică de teren”, a declarat Horea.

 303 vizualizări

1 thought on “(VIDEO) Site-ul austriac Addendum, despre defrișările din România, în special din Munții Apuseni: 260 de milioane de copaci au fost tăiați!

  1. Romania nu e doar a noastra. Romania este a tuturor. Taierea padurilor din romania nu ne afecteaza doar pe noi Romani, afecteaza intreaga planeta… Probabil ne credem creatura suprema… dar nu suntem altceva decat o rasa idioata care isi face rau singur…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *