Hartă interactivă a Parcului Natural Apuseni cu 40 de locaţii amenajate sumar, locuri de reconectare cu natura

articol publicat în iulie 3, 2020

De Ziua Euroapenă a Parcurilor, care a fost marcată pe 24 mai, oficialii Parcului Natural Apuseni au oferit publicului o hartă interactivă a Parcului Natural Apuseni cu 40 de locaţii amenajate sumar, locuri de reconectare cu natura.

“În acest an, evenimentul naţional de sărbătorire trebuia să aibă loc la noi, în Apuseni. De la ministru, cu invitaţi din toate parcurile din ţară, plus oaspeţi din străinătate. Din cauza pandemiei, evenimentul s-a amânat pentru anul viitor. Şi acum, gândindu-ne ce am putea oferi publicului larg, ceva interesant, dar online. am realizat această hartă interactivă, pe Google Maps, pentru a le oferi deocamdată 40 de locaţii amenajate sumar, dar care să fie locuri de reconectare cu natura

Acum am început cu aceste 40 de locaţii, dar sperăm să trecem de o sută. Toate panourile şi amenajările au fost realizate din fondurile noastre, din voluntariat Nu am avut resurse alocate, doar din resurse proprii. Ne bucurăm că deja din prima zi avem feed-back de la oameni care au ajuns în munţi, ne-au trimis poze pe Facebook, cu mulţumiri şi dorinţa de a vedea mai mult”, a declarat, pentru AGERPRES, Alin Moş.

Informaţii mai amănunţite şi harta interactivă se găsesc pe site-ul www.parcapuseni.ro.

Un alt eveniment programat iniţial pentru sărbătoarea din 24 mai a fost lansarea ultimului documentar despre viaţa lui Emil Racoviţă. Pe site-ul www.parcapuseni.ro se află trailerul acestui film realizat de prof. univ. Gabor Xantus, de la UBB Cluj-Napoca. 

 2,730 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *