Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) Modernizarea Transalpinei de Apuseni se desfășoară conform calendarului: Peste 30 km dați în circulație!

Modernizarea Transalpinei de Apuseni, drumul spectaculos de aproape 80 de kilometri din Alba, se desfășoară conform calendarului, peste 30 km fiind dați în circulație.

„Ne bucurăm să constatăm că lucrările avansează în ritm susţinut. Lucrarea va fi finalizată şi mai repede, astfel încât oamenii să se bucure de această minunată investiţie pe care Consiliul Judeţean Alba o realizează. Suntem mulţumiţi de ritmul lucrării, chiar dacă a plouat. Constatăm că firma îşi face treaba. O suprafaţă destul de mare din acest drum este, deja, bună pentru circulat, chiar dacă nu am ajuns la faza de asfalt”, spune Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba

„Mă bucurăr că deja s-a atacat şi lotul 2, unde s-au realizat lucrări pentru variante ocolitoare la toate podurile care vor fi executate. Suntem în grafic. Toate situaţiile de lucrări care au fost depuse până în prezent la Consiliul Judeţean au fost plătite. Discutăm de aproape 6 milioane de lei. Au trecut doar 5 luni de când a fost dat termenul de începere şi suntem într-o situaţie destul de bună. Pe o parte din drum se poate circula deja foarte bine”, susţine Marius Haţegan, vicepreşedintele CJ Alba, care coordonează proiectul.

Transalpina de Apuseni va avea o lungime de 78,43 de kilometri, 6.700 de metri pătraţi de piste de biciclete, 21 de staţii de autobuz, 12.610 metri pătraţi de trotuare, 14 poduri noi şi aproximativ 200 de podeţe. De asemenea, lucrarea presupune pete 23 de kilometri de fundaţii adâncite, ziduri de sprijin şi peste 73 de kilometri de şanţuri de beton. Drumul judeţean străbate culmi de peste 1.000 de metri şi trece prin zone de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieniţe. Vor fi amenajaţi 6,7 km de piste pentru biciclete, 12.610 mp de trotuare şi 21 de staţii de autobuz. 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *