Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Lucrările la tronsonul 1, Beiuș – Stâna de Vale – Coada Lacului, avansează conform graficului de execuție

articol publicat în iunie 28, 2020

Veste bună pentru beiuşeni şi locuitorii din zona care tranzitează Drumul Apusenilor: lucrările la tronsonul 1, Beiuș – Stâna de Vale – Coada Lacului, avansează conform graficului de execuție.

Reabilitarea străzii 1 Decembrie 1918 din Beiuș, pe o porțiune de peste 2 kilometri, a fost inclusă în proiectul Drumului Apusenilor, finanțat prin Programul Operațional Regional: „Lucrările la tronsonul 1, Beiuș – Stâna de Vale – Coada Lacului, avansează conform graficului de execuție. Miercuri au început și lucrările în municipiul Beiuș, de la sensul giratoriu (km 0,00) spre ieșirea către Budureasa. Ne cerem scuze pentru orele când nu se poate circula din Budureasa spre Stâna de Vale, fiind nevoiți să închidem drumul, însă vă asigurăm că în doar câteva zile, drumul va fi redeschis traficului rutier”, a anunțat vicepreședintele Ioan Mang. Tronsonul 1 al Drumului Apusenilor cuprinde DJ 764 (Beiuș – Budureasa – Stâna de Vale ) și DJ 108J (Stâna de Vale – Coada Lacului Remeți), și are o lungime totală de 43,375 km. 

Conform informării Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare a Proiectelor Bihor, „pe porțiunea cuprinsă între Coada Lacului și Stâna de Vale se fac săpături în stâncă pentru lărgirea drumului la 6m și se lucrează la mutarea rețelei de energie electrică. Termenul de finalizare a lucrărilor, conform contractului, este luna noiembrie 2022. Autoritățile speră ca porțiunea Beiuș – Stâna de Vale să se finalizeze anul acesta. Pe 16 iunie, vicepreședintele Ioan Mang a anunțat că, asocierea de firme, a cărei lider este Drumuri Orășenești S.A., a început lucrările la DJ 108K, Remeți – limită de județ Cluj (Valea Drăganului)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *