Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ioan Călin Andreș: „Orașul Câmpeni nu e o afacere personală”

articol publicat în iulie 17, 2020

Se încălzește meciul dintre primarul Câmpeniului, Ioan Călin Andreș și liberalul Cristian Pașca, proximitatea alegerilor locale introducându-l pe reprezentantul PSD în ringul politic, acesta „explicându-i” candidatului PNL că „orașul Câmpeni nu e o afacere personală” și arătându-i ce a făcut în ultimii ani pentru câmpănari.

Vă redăm integral texul primarului Andreș:

„Orașul Câmpeni nu e o afacere personală, domnule Cristian Pașca sau cum vă place să vă numiți „candidat la funcția de primar”. Orașul Câmpeni e o casă pentru aproximativ 7500 de cetățeni, este o responsabilitate pentru mine ca primar și cel mai important, orașul Câmpeni este tradiție, moți și oameni harnici.

De 16 ani, așa cum numiți în articolul din 3 iulie, sunt primarul tuturor câmpănarilor, nu doar al celor care au pus ștampila pe numele meu. Când primești votul de încredere al celor mai mulți cetățeni înțelegi că trebuie să le demonstrezi și celor care au preferat alt candidat că un primar este în slujba cetățeanului și nu al intereselor proprii.

Cu fiecare mandat am adus noi schimbări, infrastructură nouă sau îmbunătățită, fonduri semnificative pentru instituțiile din oraș, investiții și proiecte. Toate acestea vor continua pentru că orașul Câmpeni și cetățenii merită acest lucru, indiferent de culoarea lor politică. Investițiile în cele două spitale și la școlile din oraș se văd cu ochiul liber, au fost alocate sute de miliarde de lei vechi pentru toate acestea, atât la exterior cât și în interior.

Ați precizat în diferite ocazii că partidul pe care îl reprezentați este cel potrivit pentru orașul Câmpeni. Cu ce a ajutat PNL orașul Câmpeni?? Ați fost 12 ani consilier județean PNL și în acel timp orașul Câmpeni nu a primit bani necesari pentru proiectele de la acea vreme. Cum nu v-ați implicat atunci pentru Câmpeni, cum ați putea acum să o faceți? Consiliul județean, prins în rădăcinile PNL și dvs, ca președinte PNL Câmpeni, nu ați făcut nimic pentru Câmpeni! Stau dovadă teancurile de hârtii sau proiecte care au fost amânate sau chiar nici observate de cei care acum se numesc guvernul României.

Veniți acum cu sloganul Acasă la Câmpeni și ar trebui să fim onorați de acest lucru, dar venind din partea organizației PNL Câmpeni, pot spune că mă amuză faptul că încercați încă o dată să emoționați cetățenii prin promisiuni electorale pe care le auzim din partea aceluiași candidat, la fiecare 4 ani de alegeri locale. Vă aduceți aminte de câmpănari din 4 în 4 ani și le promiteți „marea cu sarea”. Credeți că oamenii nu văd? Credeți că oamenii nu știu cine vor să-i reprezinte? Orașul Câmpeni are oameni de valoare, oameni harnici care știu să facă diferența între promisiuni și proiecte onorate. Poziția socială, afacerile și lucrurile materiale nu se pot compara cu omenia! În plus este o mare diferență între a gestiona o afacere și a administra un oraș. Știu că „știți cum se fac banii” (cum ați afirmat la digi24), dar pentru Câmpeni ce ați făcut? Încercați din răsputeri să evidențiați greșeli administrative din oraș, dar nu veniți cu un plan bine stabilit. Eu nu fac campanie pe spatele altcuiva, campanie se face atunci când vrei să schimbi sau să îmbunătățești ceva. Când erați consilier județean ați achiziționat fosta fabrică de bere și ați promis că veți face locuri de muncă, etc. Și acum clădirea este o ruină, un spațiu nefolosit decât pentru anumite materiale de construcții. Spațiul pe care v-ați construit depozitul de materiale de construcții l-ați achiziționat din nou pentru propriile interese, când știți prea bine că pe acel teren trebuia să fie o sală de sport care să deservească elevilor și cetățenilor. Din nou întreb: cum le veniți în ajutor cetățenilor orașului Câmpeni?

Să vorbim despre instituțiile din oraș. La spitale în toți cei 16 ani de care spuneți că i-am „furat” au fost alocate miliarde de lei vechi, s-au renovat atât în interior cât și în exterior. Am adus aparatură medicală de peste 30 de miliarde de lei vechi în ultimii doi ani, am achiziționat și un computer tomograf care va funcționa începând cu sfârșitul lunii august întrucât în această lună a venit avizul de punere în funcțiune a acestuia. La ambele spitale din Câmpeni au venit doctori noi, s-au făcut achiziții de aparatură modernă, saloanele au primit mobilier nou, totul a fost schimbat pentru ca pacientul, cadrele medicale și personalul medical să poată lucra în condiții optime igienico-sanitare de ultimă generație. Ați subliniat faptul că veți aduce specialiști la cele două spitale. Nu credeți că jigniți doctorii care au ales să profeseze medicina la Câmpeni și s-au dedicat în slujba pacienților? În ultimii ani au venit doctori specialiști pe aproape toate specialitățile, urmează ca în săptămânile următoare să vină și un medic neurolog pediatru. Administrația locală are o colaborare eficientă cu conducerile celor două spitale, iar asta se poate vedea prin rezultatele înregistrate de ambele spitale orășenești.

Instituțiile de învățământ, școlile și grădinițele, au primit fonduri pentru a renova săli, pentru a primi materiale didactice folositoare atât profesorilor, dar în mod special copiilor. Cele două grădinițe au primit fonduri și au fost modernizate la standarde europene. Administrația locală a pus de fiecare dată nevoile elevilor pe primul loc. Dvs, domnule candidat Pașca, ce ați făcut pentru copiii din Câmpeni?

La capitolul străzi, au fost asfaltate aproape toate străzile din oraș și din localitățile aparținatoare Câmpeniului din care 7 drumuri (Furduiești, Poduri, Dealul Capsei, Dealul Bistrii, Certege-Tomusești, Fața Abrudului și Botești) urmează să intre la finanțare din primăvara anului 2021, în același timp alte 6 străzi (Libertății, Tudor Vladimirescu, Cucului, Brătinesei, Castanilor, Brădățel) vor intra spre a fi modernizate. Au mers utilajele pe toate drumurile pentru a facilita accesul locuitorilor la drumul principal, în toate cele 21 de localități aparținătoare orașului Câmpeni. În perioada următoare vor fi finalizate alte străzi, ca mai apoi să începem asfaltarea străzii Horea-Muncel dintr-un capăt până la Mihoiești. Împreună cu echipa de consilieri PSD, avem un plan de dezvoltare sustenabil al orașului, avem proiecte și realizări, obiective de investiții în derulare, fonduri europene pentru care se vor accesa milioane de euro. Toate acestea pentru ca orașul Câmpeni să fie dezvoltat și modern asemenea altor orașe ale țării. Echipa PSD muncește în timp ce echipa PNL își croiește drum prin minciună și denigrare. Ce realizări au consilierii PNL în afară de constanta împotrivire la orice proiect local al primarului, indiferent de natura lui(social, economic, cultural-sportiv)? În perioada în care au avut majoritate în consiliul local au făcut tot posibilul pentru a bloca proiectele demarate de mine și de echipa mea, ca mai apoi să iasă în presă sau pe rețelele sociale și să spună că nu se face nimic în oraș… Nu m-am lăsat niciodată intimidat de acțiunile consilierilor PNL și m-am luptat pentru ca cetățenii să beneficieze de condiții de trai cât mai bune. Știți, domnule Pașca, oamenii nu se lasă influențați de cei care le promit la fiecare 4 ani veșnice locuri de muncă sau trai mai bun. Poate vă ajută faptul că ați început să mergeți din nou la biserică și să salutați oamenii pe care, după alegeri, vă faceți că nu-i cunoașteți. Câmpănarii sunt moți bravi, nu se lasă intimidați de zâmbete false și strângeri de mână în zi de sărbătoare…

Vorbiți de faptul că am jignit sau am denigrat oamenii de afaceri din Câmpeni. Eu cred că este exact invers și știți prea bine! Am încercat să promovez afacerile din Câmpeni, am ajutat atunci când mi s-a cerut ajutorul și am purtat discuții pentru ca alte firme să vină în oraș. Aduceți-vă aminte câte firme au dorit să își aducă afacerile în Câmpeni, iar organizația PNL Câmpeni formată din cei mai mulți afaceriști, nu au fost de acord din teama ca angajații să plece la alte firme care alocau mai mulți bani. Deci, domnule Pașca, cine se gândește la propriile interese? Cum credeți că orașul Câmpeni va prospera dacă stăm pe loc? Ați adus în discuție sponsorizările pentru diferite evenimente, dar uitați că în ultimii 6-7 ani nu ați dat niciun leu, chiar ați îndemnat consilierii locali PNL să nu aprobe niciun eveniment. Nu credeți că merită cetățenii puțin respect?? Nu înțelegeți că orașul Câmpeni nu este o afacere, ci o responsabilitate??

V-ați legat de viața mea personală de fiecare dată. Vă înteleg hotărârea pentru fotoliul de primar, dar viața mea și a familiei mele este ceea ce prețuiesc cel mai mult și mi se pare josnic cum încercați să câștigați procente electorale prin denigrarea familiei mele. Nu am spus niciodată nimic de familia dvs, vă respect soția și copiii și nu îmi doresc ca politicul să fie amestecat cu viața personală. Campania electorală pe care ați început-o înainte de termenul stabilit de lege trebuie făcută prin ceea ce dorim să le oferim cetățenilor și nicidecum un joc ieftin în care este implicată viața privată”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *