Tiberiu Rațiu a fost numit de ministrul economiei, director general al companiei Cupru Min!

articol publicat în iulie 27, 2020

Compania minieră Curpu Min Abrud va avea nu nou director general începând cu data de 1 august a anului curent, în persoana fostului primar al Abrudului, Tiberiu Rațiu, actual șef al Secției Filtrare în cadrul Cupru Min Abrud. Acesta îi va lua locul lui Dorel Tomuș, numit în funcție pe vremea guvernării PSD.

Noul director general este mebru PNL și a deținut în ultimii ani funcții de conducere în cadrul companiei miniere. Rațiu își va prelua oficial mandatul de director general luni, 3 august 2020.

Cine este Cupru Min Abrud?

Cupru Min S.A. Abrud s-a înființat în anul 2002, prin desprinderea din Compania Națională Minvest Deva, fiind succesoarea Combinatului Minier al Cuprului Roșia Poieni, înființat în 1977. Societatea se află în subordinea Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și deține dreptul de exploatare pentru cca. 60% din rezervele naturale de cupru ale României.

Cupru Min S.A. Abrud este unicul producător din România care are ca obiect principal de activitate extracția de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere și valorificarea concentratului cupros și a metalelor prețioase, compania este cea mai mare exploatare de cupru la suprafaţă, din România.

 2,415 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *