Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ioan Călin Andreş îi răspunde lui Ilie Crișan: „Promisiunile le face candidatul dumneavoastră la primărie, eu realizez proiecte pentru orașul Câmpeni”

Primarul din Câmpeni, Ioan Călin Andreş, i-a răspuns recent liberalului Ilie Crișan, după ce acesta l-a acuzat pe edilul Câmpeniului, public, că nu şi-a respectat unele promisiuni electorale.

„În articolul din data de 17 iulie 2020, un cetățean, cu pretenții de consilier PNL, îmi aduce la cunoștință anumite lucruri care nu au fost realizate în mandatul meu de primar. NIMIC MAI FALS!!! Domnule Ilie Crișan, de cât timp nu ați mai fost în oraș? Orașul este în curs de dezvoltare, de modernizare, de reabilitare a spațiilor publice, proiectele implementate de mine și de echipa mea au fost îndeplinite sau urmează a fi finalizate. Dvs știți cât de mult durează să realizezi un proiect ca mai apoi să primești aprobare de la Ministerul de care aparține? Sunt ani întregi de muncă în echipă, sunt drumuri la Alba, respectiv București pentru a primi aprobarea și finanțarea pentru aceste proiecte.

Provocarea administrativă și socială pentru orașul Câmpeni reprezintă stabilitate, organizare și bună funcționare, astfel încât fiecare cetățean să se regăsească în acest orășel, să fie unitate și înțelegere din toate părțile. Dvs, domnule Crișan, împreună cu cel pe care îl susțineți la fotoliul de primar, încercați prin toate mijloacele posibile să evidențiați anumite greșeli sau nereguli doar pentru a mai câștiga electorat. Ați pus poze vechi din mai multe zone ale Câmpeniului, poze care la acel moment reprezentau începutul anumitor proiecte. De ce nu puneți poze de acum, din prezent să vadă cetățenii cât de mult s-au schimbat străzile orașului, respectiv centrul orașului? Ca locuitor al orașului Câmpeni ar trebui să participați activ la promovarea orașului, nu la denigrarea lui!

Vorbind despre promovarea orașului, îmi aduc aminte cu tristețe când, economistul Ilie Crișan era șeful fostei fabrici de tricotaje Câmpeni. Ați reușit „performanța” de a lăsa pe drumuri aproximativ 800 de oameni odată cu închiderea fabricii. Cum credeți că îi puteți ajuta pe acești oameni? Ei nu au familii, nu merită un trai mai bun? Nu toți au posibilități financiare pentru a nu se gândi la ziua de mâine. Ați lucrat și la fostul combinat de prelucrare a lemnului (I.P.L. Câmpeni), tot ca economist și știm prea bine ce a ajuns și acest combinat. Ar fi ajuns o ruină dacă nu venea un investitor local să-l pună în funcțiune. I-am apreciat întotdeauna pe cei care se implică în astfel de situații și salvează clădirile, dar mai ales când asigură locuri de muncă pentru alți cetățeni. Dar dvs, domnule Crișan, bănuiesc că nu știți „cum se fac banii”, ca domnul Pașca…

Ați făcut o listă a proiectelor propuse de Administrația Publică Locală în mandatele mele de primar. Ați spus că nu am realizat nimic din acea listă. Cum puteți spune asemenea minciuni? Au fost alocate miliarde de lei vechi pentru instituțiile publice din oraș, au fost demarate proiecte pentru asfaltarea străzilor și pietruirea drumurilor sătești din localitățile aparținătoare.

În perioada următoare urmează a fi finalizate strada Turzii, Fântânele și Gării. Cea din urmă are ca termen de execuție luna septembrie a acestui an.

În luna august va fi semnat și finanțat proiectul „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Câmpeni POR axa 13” care presupune mansardarea Muzeului „Avram-Iancu” și a Bibliotecii Orășenești Câmpeni, precum și asfaltarea străzii Horea-Muncel-Mihoiești. Acest proiect este în valoare de 210 miliarde lei vechi, fonduri europene. Tot în acest proiect este inclusă și extinderea Școlii Gimnaziale Câmpeni, această extindere presupune săli de clase pentru ca elevii să nu mai învețe în două schimburi, o cantină școlară și o sală de conferințe. Sunt sigur că vom realiza tot ce este propus acestui proiect, pentru educație și în mod implicit, pentru copii, m-am implicat de fiecare dată.

Pentru Casa de Cultură, proiect aflat în derulare în valoare de 60 de miliarde lei vechi, finanțat de Compania Națională de Investiții, termenul de finalizare este septembrie 2021. Pentru acest proiect al Casei de Cultură am întâmpinat probleme în urma declarării insolvenței a firmei anterioare. Apoi a trebuit refăcut întreg proiectul, dus pentru avizare, apoi luni întregi de licitații publice pentru găsirea unei firme responsabile care să ducă la bun sfârșit acest proiect. Toate aceste licitații au fost publice, sunt comisii de evaluare și comisii de recepție care urmăresc ca aceste licitații/proiecte să fie bine întocmite, conform legislației în vigoare. Urmăresc îndeaproape stadiul lucrărilor atât la Casa de Cultură, cât și la parc și pot spune că se văd deja îmbunătățiri. Puteți, domnule Crișan să mai faceți câteva poze pentru a vedea cum centrul orașului capătă culoare și se dezvoltă conform proiectului.

Ați adus de multe ori în discuție problema ștrandului și a stadionului. De aproximativ 2 ani, terenul unde doresc să construiesc un ștrand și un stadion modern este în litigiu. După finalizarea parcului și a Casei de Cultură voi acorda o atenție deosebită proiectului pentru ștrand și stadion. Avem nevoie de aceste lucruri pentru ca cetățenii să se poată relaxa fie la Casa de Cultură, în parc, la ștrand sau practicând un sport pe stadion.

La Grădiniță am făcut un loc de joacă pentru copilași, iar la finalizarea parcului vom avea un loc special amenajat pentru copii. Va fi de-asemenea instalată aparatură sportivă pentru adulți, avem cu toții nevoie de mișcare pentru o viață sănătoasă.

Piața Agroalimentară a fost modernizată, tarabele, unde producătorii își vând alimentele, au fost schimbate, au fost puse geamuri pentru a proteja atât producătorii, cât și cumpărătorii pe perioada iernii când temperaturile scad.

Betonarea pentru strada Tudor Vladimirescu este un proiect depus deja la Ministerul Dezvoltării, așteptăm de ceva timp aprobarea pentru a ne putea apuca de treabă. Am observat că ultimele proiecte depuse necesită timp întrucât guvernul PNL nu alocă destulă atenție primarilor PSD și implicit proiectelor propuse. Cu toate că au fost parcurși toți pașii și documentația necesară, trebuie să așteptăm, probabil până după alegeri, pentru a primi un răspuns favorabil. Cunoaștem mecanismul prin care guvernul PNL pune bețe în roate pentru a încetini acțiunile altor primari, ca mai apoi să iasă, asemenea domnului Crișan și a candidatului Pașca, în presă sau pe rețelele sociale și să spună că nu se făceau nimic. Asta nu e democrație, domnilor… Pentru reabilitarea termică a blocurilor am trimis ghiduri de finanțare fiecărui cetățean pentru ca mai apoi, asociațiile de locatari să trimită sau să vină cu o solicitare la Primăria Orașului Câmpeni pentru cofinanțare. Până în prezent, nu am primit nicio notificare de la asociații privind reabilitarea blocurilor. Dacă sunt neclarități sau întrebări, puteți oricând veni la primărie și să primiți răspunsuri. Trebuie implicare de ambele părți pentru ca rezultatele să se vadă.

Știți, domnule economist Ilie Crișan, sunt nenumărate lucruri făcute pentru cetățeni și pentru orașul Câmpeni, dar atunci când încerci să vezi doar părțile negative, nu vei avea timp să observi cât de frumos și modern va fi orașul nostru. Dacă v-ați implica în diverse acțiuni și ați acorda o atenție mai mare realizărilor, și nu pozelor, ați vedea un oraș cu oameni harnici și devotați” i-a răspuns lui Crişan, Ioan Călin Andreş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian