Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Primarul Gilăului anunță gilăuanii că de astăzi s-au impus noi măsuri pentru combaterea COVID-ului!

articol publicat în august 12, 2020

Primarul Gilăului anunță gilăuanii că de astăzi s-au impus noi măsuri pentru combaterea COVID-ului.

Lista cu noile măsuri luate:

1. Se instituie obligativitatea purtării măştii, conform reglementărilor in vigoare – se va acoperi atît gura cât şi nasul cu o mască de unică folosinţă pe durata întregii zile (24/24 ore) în următoarele locaţii:

  • Zona centrală a localităţi Gilău delimitată de : imobilul cu nr. 719, (castel) inclusiv şi vis a vis şi imobilul cu nr. 403 inclusiv, pînă la imobilul nr. 1110 inclusiv (fosta bancă agricolă) şi viz a vis imobil nr. 225 inclusiv, pe întreaga lungimea a DN1
  • Zona interesecţiei DN1 cu Str. Someşul Rece pînă în dreptul imobilelor cu nr. 1251 inclusiv iar vis a vis inclusiv imobilul cu nr.1135.
  • în toate parcurile de joacă de pe teritoriul comunei Gilău.
  • Pe o rază de 20 de metri la intrarea în sediile tuturor societăţilor comerciale si a instituţiilor de pe teritoriul comunei Gilău.
  • în toate staţiile de autobuz de pe raza comunei Gilău.

2. Se interzice organizarea tuturor evenimentelor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive si de divertisment pe teritoriul Comunei Gilău pe toata perioada stării de alertă.
3. Organizarea şi desfăşurarea slujbelor de priveghi şi înmormântare se vor face în spaţii deschise ( sub copertina capelei Gilău şi in curţile cetăţenilor din localităţile unde nu există capele) cu respectarea următoarelor norme:

  • Purtarea – conformă – de către toţi participanţii a măştii de protecţie;
  • Respectarea distanţării sociale – 2 metrii între participanţi;
  • Se interzice distribuirea de produse alimentare ( băuturi şi hrană) sub formă porţionată, aceasta fiind permisă doar în forme preambalate;

Se instituie obligativitatea păstrării distanţei sociale in toate locaţiile aparţinînd domeniului public/privat al Comunei Gilău. Excepţie fac membrii aceleaşi familii care domiciliază în aceaşi gospodărie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *