Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Baza sportivă „ARIEȘUL CÂMPENI”: Teren de fotbal, bazin de înot, sală de forță, parcări și un heliport!

articol publicat în august 15, 2020

Un proiect interesant a fost prezentat câmpănarilor de către primarul Ioan Călin Andreș, o nouă bază sportivă în capitala Țării Moților – Baza sportivă „ARIEȘUL CÂMPENI”. Proiectul este generos și după ce va fi realizat, câmpănarii vor avea un teren de fotbal nou, un bazin de înot, o sală de forță, parcări și un heliport!

„Baza sportivă din orașul Câmpeni nu este un vis, este o oportunitate pentru ca toți cetățenii orașului Câmpeni, și nu numai, să poată să-și desfășoare activitățile sportive preferate, să facă sport și să fie sănătoși.

Am vorbit de multe ori despre ideea unei baze sportive în oraș, dar am întâmpinat diferite probleme administrative în achiziționarea terenului. Momentan suntem în litigiu cu proprietarii terenului, dar ne apropiem de finalizarea procesului și achiziționarea terenului propriu zis.

Astfel că, am discutat cu un proiectant și am venit cu cea mai importantă propunere pentru Baza Sportivă în orașul Câmpeni” a anunțat și prezentat proiectul, primarul câmpănarilor.

Ce va conține baza?

  • teren de fotbal – gazon natural încălzit (omologat după standardele FIFA) 
  • tribună cu 5.000 de locuri + dotări (sală de forță, sală de fitness, sală de conferințe, vestiare, grupuri sanitare, sală de bowling, restaurant și cofetărie)
  • bazin de înot cu 8 culoare x 25m + dotări ( birouri, grupuri sanitare, vestiare, sală de conferințe)
  • 2 terenuri de antrenament – gazon artificial
  • parcări – 70 de locuri
  • un heliport (vezi planșa anexata mai jos). Elicopterelor SMURD le va fi interzisă aterizarea pe stadion, fiind posibilă aterizarea doar în cazuri excepționale. Astfel că, proiectantul ne-a propus ca heliportul să fie poziționat în imediata apropiere a terenului de fotbal, acesta urmând să fie marcat corespunzător.

Alimentarea cu energie electrică se va realiza prin intermediul panourilor fotovoltaice, alimentarea cu energie termică (încălzirea apei) se va realiza prin pompe de căldură și instalația de iluminat nocturnă va fi instalată în copertina tribunei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *