Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Un hunedorean a refuzat traversarea conductei de gaz metan Mintia – Brad pe pământul său: Se anunță întârzieri de două luni!

articol publicat în august 15, 2020

Primarul Bradului, Florin Cazacu, a urmărit de aproape evoluția lucrărilor la proiectul conductei de gaz metan Mintia – Brad și avertiza încă din primăvară, că refuzul unor proprietari, poate duce la întârzierea finalizării proiectului. Recent, un hunedorean a refuzat ca mai sus amintita conductă să-i traverseze pământul și din această cauză s-a stabilit alt traseu, urmând ca lucrările să fie finalizate în toamnă, în circa două luni.

„Din 14 mai și până în prezent, a fost necesar să continuăm activitatea investițională în municipiul nostru. Aș vrea să vă aduc la cunoștință că proiectul de aducțiunea de gaz metan este realizat în proporție de peste 90%. Ne-am confruntat cu o situație extrem de delicată, pe raza uneia dintre comunele unde traversează această conductă, din cauza unei singure persoane care nu a acceptat sub nicio formă ca acea conductă să treacă pe teritoriul ei, a fost necesară o reproiectare a traseului, s-a stabilit alt traseu, suntem în perioada de obținere a avizelor, peste 90% dintre avize sunt obținute și în maxim de două săptămâni sper să se dea ordinul de reîncepere a lucrărilor și în maxim două luni de zile să putem spune de reîntregirea întregii conducte Mintia – Brad, 32 de km de conductă de gaz metan în pământ, făcute probele de presiune și introdus chiar și gazul metan pe conductă.

Este o mare realizare pentru comunitatea noastră și sper ca în acest an, acest obiect care este în atenția comunității de foarte mulți ani, să fie atins” a anunțat Cazacu, brădenii, într-o transmisiune live pe o rețea de socializare.

Primarul Bradului a mai anunțat că administrația locală lucrează la partea de proiectare și execuție a distribuției: „Suntem în acest moment la faza de elaborare a proiectului pentru distribuție, în proporție de aproape 80% acest proiect este finalizat.

În urma unor discuții purtate la Ministerul Lucrărilor Publice, la Ministerul Fondurilor europene, se pare că condițiile care sunt impuse pentru a obține fonduri europene au fost modificate, și ni s-a cerut și am și început deja acest lucru, să discutăm deja de extinderea acestei rețele. Inițial am crezut că se va face în două etape, în etapa a doua să cuprindem și satele și mai ales să cuprindem și branșamente. În acest moment lucrăm la un proiect mult mai amplu, un proiect pe o sumă mult mai mare, care să presupună și branșamentele

Publicată de Cazacu Florin pe Vineri, 14 august 2020
sursă video: Cazacu Florin 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *