Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Se va face Autostrada Transilvania, însă ce se va întâmpla cu Huedinul?

articol publicat în august 20, 2020

Se va face Autostrada Transilvania, însă ce se va întâmpla cu Huedinul? Interesant subiect de dezbatere propus de Sabin Demea pe o rețea de socializare, care atinge o coardă sensibilă pentru administrația locală, care în ultimii 10-12 ani nu a reușit să identifice soluții de a lega mai bine orașul de Cluj-Napoca și de a crea premize de dezvoltare locală, prin fonduri europene și guvernamentale.

„Clujenii așteaptă cu nerăbdare să se termine Autostrada Transilvania, amânată de multe ori, ca să poată ajunge la granița de vest mai ușor. Însă pentru Huedin drumul acesta va fi atât o veste bună, cât și o veste proastă. Partea bună este că se va reduce traficul prin oraș și că se vor putea face mai ușor investiții aici (asta dacă vom avea un primar interesat să aducă investitori, nu ca cel de acum).

Partea proastă este că Huedinul va scădea în importanță ca rută de tranzit, deoarece majoritatea vor folosi noua cale rutieră (care va trece prin Zalău). Aici vor mai ajunge doar cei strict interesați de zona noastră.

Cu alte cuvinte, nu vom mai avea turiști „din greșeală”, forțați să oprească pentru că doar pe aici aveau drum. Va trebui să convingem oamenii să vină aici pentru ceea ce le putem noi oferi. Sunt curios dacă s-a gândit cineva din administrația locală la perspectiva aceasta” a deschis un subiect interesant pentru orașul de sub Vlădeasa, Sabin Demea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *