„Scutul Pădurii” Controale în teren şi pe drumurile publice din Alba și Apuseni: Au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale!

articol publicat în august 26, 2020

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu specialiştii silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În prima zi a acestei săptămâni au fost făcute 30  de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 51 de amenzi, au constatat 3 infracțiuni  şi au confiscat 18 metri cubi de material lemnos.

La data de 24 august, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Alba, specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Județene Alba și a ocoalelor silvice de stat și de regim.

Cu această ocazie, au fost verificate, în trafic, 81 de autovehicule și au fost făcute două controale la locuri de depozitare a materialului lemnos.

Poliţiştii au aplicat, în total, 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8750 lei, din care 13 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscate 18,7 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 3 infracțiuni, toate la Codul Silvic.

 856 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *