Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Patru candidați la primăria Brad au răspuns la cele șase întrebări

În mai puțin de 48 de ore patru dintre cei șase candidați la primăria municipiului Brad, au avut amabilitatea să ne răspundă la întrebările puse.

Îi felicităm pe domnii Sebastian Petru Stroescu – PMP, Dorin Sorin David – PER, Vlad Benone Morariu – Pro România, Raul Florin Matei – USR Plus, susținut de PNL, pentru faptul că sunt deschiși în fața brădenilor.

Ordinea răspunsurilor este dată în funcție de ora când a fost primit interviul. Textele au fost preluate ad litteram, conținutul gramatical fiind apanajul candidaților.

Apuseni Info: Cine sunteți? Cum v-ați prezenta pentru brădenii care încă nu vă cunosc și ce considerați că vă recomandă pentru a fi ales primarul Bradului?

Sebastian Petru Stroescu – PMP: Ma numesc Stroescu Sebastian-Petru, 30 de ani, economist de profesie. Sunt un tanar ambitios care vrea sa faca, ceva pentru Brad, pentru orasul nostru, unde nu as vrea sa mai plece urechea nimeni la minciuni. Pe mine ma recomanda faptul ca sunt corect, onest, drept si ca intradevar e  nevoie de un suflu nou, pentru noi bradenii, eu fiind omul comunitatii, populatiei.

Dorin Sorin David PER: Primul lucru care imi vine in minte este cel invatat din stagiul obligatoriu de sapte ani acasa: sunt un om care isi iubeste si isi respecta semenii. Viata m-a invatat ca nu poti face binele in jurul tau si nu ii poti determina pe ceilalti sa vina langa tine decat iubindu-i.E o lege a lui Dumnezeu de care fiecare om ar trebui sa tina seama.

Un alt lucru pe care consider ca l-am dezvoltat in viata a fost capacitatea, optimismul si disponibilitatea de a ma ridica iar si iar, indiferent de loviturile inerente, pe care destinul le aduce fiecaruia. Tot dragostea pentru semenii mei m-a salvat si m-a ridicat de fiecare data – familie, prieteni, vecini si colaboratori, cunoscuti.

Mi-am creat un mod personal de abordare a problemelor, indiferent de natura lor, un mod care mi s-a demonstrat ca functioneaza aproape de fiecare data -sa fiu ferm dar nu conflictual, sa construiesc punti de legatura cu oamenii, sa fiu sincer in abordari si sa nu consider ca adevarurile si solutiile mele sunt absolute. Asculta-ti interlocutorul, incearca sa intelegi fara partinire si orgoliu, recunoaste-ti greselile si invata pentru data viitoare. Aceasta imi doresc sa fie metoda mea de a relationa atat cu functionarii din Primarie si alte institutii, cat si cu cetatenii. Criticile, chiar spuse pe tonuri mai dure, trebuie sa nasca intrebari pertinente, imbunatatirea propriei viziuni, nu dusmanie, asa cum vad ca se intampla de foarte multe ori.

Sper ca viziunea mea despre semeni sa devina solutia castigatoare, atat in politica dar si in administratia municipiului nostru si consider ca sunt omul potrivit sa o puna in practica. Bradul, ca si comunitate de oameni, are nevoie de cineva care sa uneasca energiile tuturor, nu sa le risipeasca in atacuri si dispute.

Vlad Benone Morariu – Pro România: Sunt UN OM, suficient de matur pentru a ști că tinerii au nevoie de bani câștigați prin munca lor , prin virtuțiile lor.

Suficient de tânăr să știu că tinerii bradului au nevoie de distracție , de cultură, de viitor.

Ce mă recomandă : ”POPOR ROMÂN nu își alege conducătorii care nu își iubesc ȚARA” P.Țuțea. Eu am iubit ROMÂNIA , am iubit BRAD întotdeauna sincer și necondiționat. Dar după ce am trăit mai mulți ani afară din țară, mi-am dat seama că iubesc BRAD, iubesc România și mai mult! Am dovedit aptitudini de bun organizator, în funcțiile pe care le-am deținut. Știu să fiu un LIDER, nu numai șef”.

Raul Florin Matei – USR Plus, susținut de PNL: Mă numesc Matei Raul Florin, am 41 de ani, casatorit, 2 băieți. M-am născut în Brad, aici am urmat cursurile primare, gimnaziale și liceale. Am absolvit Universitatea din Petroșani, sunt licențiat al Facultății de Științe Economice, specializarea Finanțe-Bănci. Am terminat 2 ani de master în cadrul aceleiași Universități, Management Financiar Bancar. Din cauza unor evenimente neprevăzute lucrarea de disertație nu am mai putut-o susține. Am ales să rămân în Brad.

În prezent sunt antreprenor, iar alături de asociatul și prietenul meu Mihai C. suntem beneficiarii  unui proiect cu finanțare europeană. Împreună  cu soția mea conducem propriul magazin de electronice și electrocasnice, acest lucru fiind posibil tot prin accesarea unui alt proiect cu finanțare europeană,  SmartStartup, prin intermediul Universității de Vest Timișoara. Acest domeniu de accesare și atragere fonduri europene nu este atat de intangibil pe cât am fi crezut. Experiența acumulată în domeniul privat, în care am ocupat funcții la vârful conducerii unor societăți potente financiar, experiența de manager și beneficiar al unor proiecte europene mă avantajează și mă recomanda ca o alternativă viabilă și sustenabilă la conducerea orașului.  Acesta poate prospera vizibil și într-un timp relativ scurt doar prin atragerea fondurilor europene. Cu mine la conducerea lui acest lucru se va întampla. E un angajament pe care mi-l asum!

Apuseni Info: Care sunt principalele proiecte/planuri ale dumneavoastră pentru municipiul Brad?

Sebastian Petru Stroescu – PMP: Planurile mele sunt de a aduce noi investitori (am gasit doi deja), locuri de munca neaparat si infrastructura, dar mai am si altele.

Dorin Sorin David PER: Exista o prioritizare a problemelor, dar si solutii pentru fiecare din acestea.

In mod fundamental, sunt constient ca principala provocare pentru viitorul primar va fi rezolvarea problemei demografice a comunitatii. Bradul se indreapta incet, dar sigur, spre o scadere a numarului de locuitori, populatia devenind din ce in ce mai imbatranita, tinerii si persoanele active fiind din ce in ce mai putini, parasind aceste locuri in cautarea unui binemeritat trai mai bun in alta parte.

Pe cei care pleaca trebuie sa ii facem sa se razgandeasca, sa redobandeasca increderea de a ramane. Este clar ca acest lucru se face doar prin investitii din afara si prin locuri de munca bine platite, prin cresterea calitatii vietii. Este si mai clar ca nu putem astepta doar de la nivel judetean sau guvernamental vreo solutie salvatoare. Bradul le-a asteptat timp de 30 de ani si ele nu au venit.

Este timpul sa ne luam destinul in maini. Cred ca, pentru a veni investitorii, in primul rand trebuie sa stie ca existam, ca exista un o comunitate cu oameni harnici si creativi, unde afacerile pot sa prospere.

Cei dispusi sa investeasca nu au de unde sa stie ca noi existam, daca nu le atragem noi atentia, in primul rand. Pentru acest lucru trebuie dezvoltate la nivelul Primariei si comunitatii, in colaborare cu institutiile si agentii economici bradeni, o viziune si o strategie de marketing a comunitatii Brad. Directiile ei sunt simple -oportunitate de afaceri, spatiu atractiv turistic si recreational, mediu prietenos, tolerant si curat. In paralel cu un astfel de demers, este stringenta dezvoltarea infrastructurii de business dar si a celei pentru locuit -ma refer la drumuri, canalizare, retea de apa, electricitate, internet.

S-a facut mai putin si mai prost decat ar fi trebuit sa se faca, au fost mult prea putin folosite posibilitatile de finantare din fondurile europene la dispozitia comunitatilor, transparenta a lasat de dorit.

Ca viitor primar imi propun sa actionez decisiv pentru a imbunatati atat stilul cat si viteza de lucru. Nu pot sa nu ma gandesc la scoala si la spital, la activitatile culturale si recreative, la componenta de sport si sanatate a comunitatii. Nu exista viitor pentru comunitate si calitate a vietii fara acestea.

Actuala conjunctura generata de pandemia COVID e o serioasa provocare si solicita o implicare mai buna si mai eficienta a Primariei, atat in gestionarea desfasurarii procesului de invatamant, cat si in ceea ce priveste securitatea vietii si sanatatii oamenilor.

Cresterea economica a zonei va genera venituri si oportunitati si pentru obiectivele culturale si sportive. Nu poti face cultura si performanta sportiva in saracie.

Vlad Benone Morariu – Pro România: 1.LOCURI DE MUNCĂ BINE PLĂTITE LA BRAD: Întâmpinare investitorilor cu oferte concrete în domeniul IT înființarea unui parc industrial; Atragerea de investitori prin contacte cu mediul de afaceri și CC; Acordarea de facilitați la angajarea tinerilor si femeilor; 2. ÎNCURAJAREA PARTENERIATULUI PUBLIC-PRIVAT PENTRU SALVAREA MINERITULUI TRADIȚIONAL ,IN ZONA BRAD – in primii doi ani de mandat voi face toate demersurile necesare. 3. REABILITAREA TERMICĂ a locuințelor prin: Accesare de fonduri europene; Reabilitare infrastructura. 4. ASFALTAREA, tuturor drumurilor: După un program bine stabilit; calitate a lucrărilor prinsă în TERMEN DE GARANȚIE; 5. MODERNIZAREA ȘI DOTAREA; spitalului, școlilor, grădinițelor la nivelul standardelor europene; spital nou cu fonduri europene. 6. CĂLDURĂ LA BRAD la un preț corect; Centrală pe biomasă, URGENT; Concomitent aducerea GAZULUI METAN în rețelele din oraș. 7. SPRIJINIREA SPORTULUI DE MASĂ; Reactivarea sportului de performanță sprijinirea mișcărilor cultural-sportive Aurul-Brad, divizia C;

Raul Florin Matei – USR Plus, susținut de PNL: Principalul proiect pe care se bazează programul nostru de guvernare locală, al echipei USR de la Brad, este crearea unui departament, a unui compartiment de  accesare, de atragere și de implementare de proiecte  pe fonduri europene. Acest compartiment va fi unul puternic, cu funcționari bine pregătiți profesional, iar prin intermediul lui municipiul Brad se va alinia orașelor care au cunoscut deja acest succes.  Banii din aceste programe operaționale și axe precum dezvoltare durabilă, combatarea sărăciei, creștere inteligentă și dezvoltare, tranziție echitabilă, capital uman, vor fi aduși în Brad, pentru o dezvoltare reală a vieții brădenilor.

Apuseni Info: Ce ați făcut până astăzi pentru Brad, pentru comunitatea dumneavoastră?

Sebastian Petru Stroescu – PMP: Cred ca intrebarea aceasta nu mi se potriveste si eu ca om, tanar, sincer ma gandesc la prezent si viitor, pentru mine conteaza ce am in cap acum, ce viziune am asupra orasului.

Dorin Sorin David PER: O prezenta activa in mediul economic bradean. Chiar daca nu intotdeauna norocul mi-a suras, chiar daca am avut si destule pierderi, nu numai castig, am oferit locuri de munca si retributii corecte multor bradeni. In acest domeniu cred ca mai bine ii las pe fostii si actualii mei colaboratori sa isi spuna parerea. Sunt de 26 de ani intreprinzator privat, traiesc din munca, din ideile si initiativele mele in afaceri. Am invatat administratie pe propriu-mi buzunar.

O prezenta activa in Consiliul Local al Municipiului Brad in perioada 2016-2020. Asfaltarea strazii Prunului din municipiu se datoreaza multiplelor mele interventii, modului in care am pus presiune constanta pe actualul primar si pe aparatul din subordinea acestuia, pentru a duce la bun sfarsit acest proiect.

Televizarea sedintelor Consiliului Local se datoreaza, in mare parte, nenumaratelor mele cereri si interventii in acest sens.

Am si nerealizari, mai bine zis obiective amanate, la care nu voi renunta. Realizarea unor statii civilizate, la standarde actuale, pentru transportul in comun s-a lovit pana acum de refuzul actualei administratii, desi am incercat de nenumarate ori sa fac ceva in sensul acesta. Nu-I nimic, mergem mai departe si ceea ce azi pare imposibil maine poate deveni posibilitate si realitate.

Datorita configuratiei politice a Consiliului Local, de cele mai multe ori a trebuit sa intreprind singur anumite actiuni. Sper ca pe viitor Consiliul Local sa arate altfel iar actiunile mele, fie din postura de primar, fie din cea de consilier, sa primeasca mai mult sprijin din partea colegilor.

Vlad Benone Morariu – Pro România: Am întemeiat o familie, am făcut o casă, am plantat un pom, am săpat o fântână… Am făcut tot în orașul natal BRAD.

În Spania am făcut doar banii care i-am investit aici. Ca subinginer miner și lider la Sindicatul ”Avram Iancu” Barza-Brad, am condus și am ajutat în diverse forme zeci, sute, chiar mii de oameni.

Drept dovadă pot merge pe stradă cu capul sus (cum spune de o viață prietenul meu, frizerul: ține capul sus! Amuzant. Cunosc BRĂDENII, știu ce vor. Sunt oameni buni și merită mult mai mult!

Raul Florin Matei – USR Plus, susținut de PNL: Sunt inițiatorul, alături de cca. 50 de brădeni, care a reușit să stopeze tăierea unei păduri dintr-o zonă protejată, pădurea de pe dealul Sanatoriului Brad. În acest fel au fost salvate de la tăiere peste 10 hectare de pădure.

Sunt cel care a inițiat la nivel de municipiu un protest în stradă timp de o lună și am militat împotriva delăsarii și nepăsării autorităților locale și centrale față de starea de degradare a unui monument istoric de importanță majoră în localitatea mea: clădirea stației CFR Brad. Acțiunea s-a încununat cu demararea lucrărilor la această construcție. Acum este aproape finalizată și pusă în siguranță.

Sunt cel care a reușit implementarea transmiterii live și înregistrării ședințelor Consiliului Local Brad.

Am organizat în calitate de cetățean proteste în Brad cu ocazia ,, Colectiv ” , OUG 13.

Am acționat în instanță Consiliul Local Brad împotriva abuzurilor legat de facturarea energiei termice către populația brădeană. Am convins peste o sută de persoane fizice și juridice din Brad să mi se alăture într-un proces colectiv. Pasul nostru spre a înlatura acest abuz a fost foarte aproape să fie un success. Din păcate , chiar dacă ni s-a dat câștig de cauză în 2 instanțe, ultima instanță cea definitivă și irevocabilă a avut altă părere.

Am obținut ca urmare a acțiunilor mele, asigurarea din partea autorităților de  diminuare a tarifului de salubritate ( Brai Cata ) la jumătate față de tariful perceput în prezent pentru locuitorii satelor aparținătoare municipiului Brad.

Am inițiat si participat la numeroase acțiuni de ecologizare și plantare puieți, am adus evenimentul  ,, Luna Pădurii” și  ,,Plantăm fapte bune” la nivel de oraș.

Apuseni Info: Ce măsuri considerați că trebuie luate pentru a crea noi locuri de muncă și pentru a crea premisele rămânerii tinerilor în Brad, exodul spre centrele universitare, Timișoara, Cluj-Napoca, Arad, București și occident fiind evident?

Sebastian Petru Stroescu – PMP: Prima masura e dupa cum ziceam gasirea investitorilor, dar ca sa creasca economia in Brad, sa fie un minim de salariu, acesta fiind un alt proiect pe care vreau sa il expun, eu facilitandu-i pe investitori si propunandu-le lucrurile astea. A doua ar fi sa le putem oferi tinerilor un trai mai bun, acasa, iar cand zic acasa e sa aiba un job si sa profeseze de unde au terminat sau vor sa faca facultatea, desi e la distanta, asa avand in viata un inceput.Intrebarea „Ce stii sa faci?” e aiurea pusa pentru oamenii tineri, pentru cei ce au terminat recent scoala, avand in vedere ca eu sunt pe principiul „invata, invata, invata”.

Dorin Sorin David PER: Am expus anterior, in mare, o parte din raspunsul la aceasta intrebare.

As mai avea de adaugat cateva lucruri: Prin insasi configuratia zonei, colaborarea intre viitorul primar al municipiului Brad si primarii comunelor din imediata vecinatate este esentiala. Orice proiect de infrastructura la nivelul intregului municipiu trebuie sa cuprinda si comunitatile de la Criscior, Luncoiu de Jos si Ribita. Deciziile trebuiesc luate coordonat si tinand seama de o realitate simpla -in prezent bazinul demografic al municipiului se alimenteaza din acestea, o serie de spatii cu potential atractiv investitional sunt pe teritoriul administrativ al acestora, retelele de utilitati au, in buna parte, elemente componente comune, invatamantul tehnologic s-a dezvoltat traditional, in ultimul secol, la Gurabarza.

Dezvoltarea infrastructurii inseamna argument pentru atragerea de investitori. Ei trebuie sa gaseasca acces facil (sosea si cale ferata), utilitati dimensionate la nevoi industriale, spatii adecvate pentru instalarea mijloacelor de productie, forta de munca harnica si calificata sau calificabila.

E limpede ca lumina zilei ca nu putem reusi toate astea decat impreuna. Poate nu e prea devreme sa dam o forma juridica si institutionala acestui efort comun, in masura in care legile in vigoare ne permit acest lucru. Daca vom reusi lucrurile acestea, investitiile si locurile de munca vor veni, tinerii vor putea fi convinsi cu mult mai usor sa nu plece.

Vlad Benone Morariu – Pro România: „Nu vreau să împiedic TINERII BRĂDENI să plece „afară”, dar vreau din toată inima să nu plece de nevoie, ci mânați de setea de cunoaștere, apoi să revină. Și noi, suntem datori să facem, ca ei să aibă la ce să se întoarcă!

Alte măsuri se regăsesc în proiectele din anexă (nota redacției – nu am primit nicio anexă, încă) Dar ar mai fi ceva: investitorii în zonă să fie întâmpinați cu oferte concrete nu cu „negocieri” pentru „parandărăt”.

Raul Florin Matei – USR Plus, susținut de PNL: În primul rând rezolvarea infrastructurii rutiere, asigurarea de utilități ( apă, canal, energie electrică, gaz în viitorul apropiat ), scutirea investitorului de anumite taxe și impozite pe o perioadă de ani.

Construirea unui parc industrial ar fi un avantaj pentru orice adminstrație locală care își dorește cu adevărat atragerea de noi investitori.

Un alt instrument de atragere de noi invesitori ar fi implementarea ,,sistemului educaţiei duale” din învăţământul vocaţional, denumirea şcolilor profesionale de azi. Acel sistem german pilotat prin Ardeal, Braşov,  în care şcoala are contract cu 1-2 companii iar elevii fac practică / ucenicie în acea firmă pe perioada şcolarizării. Avantajele imediate: scăpăm de atelierele învechite din şcoli, care costă primăria bani; elevii termină deja cu calificare la zi, abilităţi reale, nu fictive şi beneficiază de contract cu angajatorul. Competențele și meseria déjà învățate sunt cele reale conforme cu piața muncii. Plus, pe timpul studiilor elevii câştigă şi nişte sume de bani.

Egalitatea în drepturi în ocuparea  funcțiilor și demnităților publice, eliminarea sistemului de cumetrii, apartenență politică și promovarea meritocrației.

Apuseni Info: Bradul și în general zona Apusenilor sunt recunoscute și pentru tradiția minieră. Considerați că mineritul mai este o soluţie economică viabilă pentru traiul de zi cu zi al moților?

Sebastian Petru Stroescu – PMP: Daca tot a venit vorba de minerit, sincer un al proiect al meu e sa redeschid Mina Barza, nu doar ca se poate, nu se vrea; avem o zona bogata si cred dinadins ca mineritul e 100% o solutie economica viabila pentru tara motilor.

Dorin Sorin David PER: Bradul are traditie miniera de mii de ani, dar prin forta unor imprejurari straine de vointa si interesul comunitatii noastre, tinde sa ramana fara mineri.

La mai bine de un deceniu de la inchiderea exploatarilor de la Barza si Tebea, vechii angajati ai acestora, altadata profesionisti cu o inalta calificare, fie au ajuns la varste prea inaintate pentru a continua sa fie activi la locul de munca, fie si-au reorientat decisiv activitatea profesionala.

Mineritul risca sa devina doar o pagina de istorie, iar solutiile exploatarii in descoperta vehiculate le consider inacceptabile. Sunt ecologist convins si stiu ca astfel de variante vehiculate insistent si obscur nu duc la nimic -nu creeaza locuri de munca decat intr-un numar foarte mic, nu sunt sustenabile pentru comunitate financiar si economic, lasa un dezastru ecologic in urma, care ar ingropa definitiv zona Bradului.

Mineritul in subteran poate si trebuie sa fie o solutie si, mai ales, o prioritate pentru interesul national. Aici vorbim deja de lucruri ce depasesc puterea comunitatii, mingea fiind in terenul Guvernului si a institutiilor centrale. Cu responsabilitate, competenta si o doza necesara de patriotism, lucrurile ar putea fi urnite din loc.

Conducatorii acestei tari trebuie sa inteleaga ca interesul national ne cere sa detinem aur si metale rare, ca ele exista la Brad si in imprejurimi in cantitati suficiente, ca bradenii inca se pricep si pot sa le exploateze, dar nu intr-un mod in care sa le fie pusa viata si sanatatea in pericol.

Vlad Benone Morariu – Pro România: Mineritul poate și trebuie activat. Mineritul poate fi o soluție economică; dar în cazul nostru această soluție economică este bine să fie dublată și de alte soluții economice pentru Brad, cum ar fi de exemplu, investiții în domeniul I.T. , etc. (avem soluții). Nu trebuie să revenim la vremurile când aproape toți BRĂDENII erau mineri (lucrau la Mina Barza).

Este păcat să stăm, la propriu, pe un „munte de aur” și să ne văităm că avem datorii (la nivel național și local). Folosind metodele tradiționale (galerii de coastă, puțuri, etc.) , putem exploata pe o perioadă mai lungă de timp, păstrându-ne flora și fauna nealterate.

Programul de Conservare a minei s-a transformat într-un „program de distrugere”. Pentru conservarea minei trebuiau menținuți cca 100 de muncitori, pentru a întreține Galeria Principală ”1Mai” și pompele pentru a scoate  apa din orizonturile inferioare. Astfel rămâneau „în picioare” și activele de la suprafață.

Acești ”100” , practic se puteau autofinanța din prețul materialelor recuperate din galeriile secundare. Dar asta o știau cu siguranță și alți specialiști… Nu am descoperit eu coada la prună! Pe semne că și în acest caz este valabilă vorba lui P. Țuțea.

Raul Florin Matei – USR Plus, susținut de PNL: Natura a început să se așeze în matca ei. Apele au început să își recapete culoarea și să prindă viață, pomii au început să rodească, grădinile oamenilor să dea legume sănătoase. Oamenii au început să fie mai sănătoși, bolile specifice mineritului să dispară. De ce am vrea să schimbăm toate astea ? Pentru o redevență de 5-7 % ? Mineritul tradițional, în subteran, nu mai reprezintă o alternativă economic, profitabilă pentru eventualii investitori, deci iese din discuție. Un minerit la suprafață, cu cariere și iazuri de decantare, nu cred că și-ar dori nimeni, niciun om onest care ar mai vrea să rămână aici, ca fiu al locului.

Deșeurile electrice – inclusiv telefoane mobile vechi, televizoare și computere – conțin undeva în jur de șapte la sută din tot aurul din lume .

Metalul prețios este o componentă cheie a plăcilor de circuite găsite în interiorul dispozitivelor electrice . Îmbunătățirea modului în care metalul prețios este recuperat de la dispozitive electronice aruncate ar putea contribui la reducerea impactului asupra mediului al mineritului de aur și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon , spune echipa de cercetători.

Oamenii de știință din Edinburgh au dezvoltat o metodă de extracție simplă care nu utilizează substanțe chimice toxice ăi recuperează aurul mai eficient decât metodele actuale.

Această descoperire ar putea ajuta la salvarea a aproximativ 300 de tone de aur utilizate în domeniul electronicii în fiecare an , spun cercetatorii . În general zonele unde mineritul aurifer este bine dezvoltat sunt și zonele cele mai sărace.

Până se va inventa o tehnologie curată, neinvazivă pentru mediu și sănătatea oamenilor, aurul să rămână în subsolul nostru ca moștenire pentru generațiile viitoare.

Apuseni Info: Dacă ar fi să enumerați câteva principii în care credeți fără tăgadă, care ar fi acelea și de ce?

Sebastian Petru Stroescu – PMP: Unul din principiile mele este: „sa fii om” , iar celelalte dupa care ma ghidez sunt: „canalizeaza-te pe solutie, nu pe problema (sunt omul solutiilor) ” , „fii dispus sa iesi din zona de confort=plafonare” , „sa fii un om corect/onest” , „sa nu te lasi calcat in picioare in niciun mod posibil”

Dorin Sorin David PER: Am invatat de acasa bunul simt, respectul pentru valorile de baza ale oamenilor -bunatate, solidaritate, adevar, onoare.

Tanar fiind, am invatat sa imi cultiv un spirit si gandire libera, am deprins un adevarat cult pentru libertate si demnitate. La maturitate am invatat echilibrul, responsabilitatea pentru cei in grija mea.

Iubind oamenii, am invatat sa fac fapte bune, sa actionez corect si benefic. Daruind bunatate oamenilor, infaptuiesc binele in jurul meu si ma salvez de fiecare data ca om, pe mine insumi.

Vlad Benone Morariu – Pro România: „Țara mea și mândra mea, doar Dumnezeu le poate lua”.

Raul Florin Matei – USR Plus, susținut de PNL: Aș putea enumera multe principii în care cred și după care mă ghidez  în drumul meu efemer în această viață printre care: cinstea, demnitatea umană, integritatea, onestitatea, răbdarea, empatia, evoluția, excelarea. De ce ? Fiindcă toate astea ne fac mai buni, mai umani, mai toleranți, ne definesc ca ființe inteligente, ne fac  Oameni.

Loading

1 thought on “Patru candidați la primăria Brad au răspuns la cele șase întrebări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *