Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) Satul Bologa și cetatea medievală Bologa, așezate la poalele Vlădesei, locuri superbe din Apuseni: Peisajele îți iau respirația!

articol publicat în august 29, 2020

Satele românești din Apuseni sunt de o frumusețe răpitoare, satul Bologa fiind unul dintre cele mai frumoase din România, un sat splendid, cu oameni harnici și cu un patrimoniu cultural enorm, mai ales prin cetatea de la Bologa.

„Descoperă frumuseţea satelor româneşti! Satul Nostru – Sufletul Nostru!

Satul Bologa este unul dintre satele-comoară ale județului Cluj. Aflat în comuna Poieni, satul se afla la confluența râului Crisul Repede cu râul Sacuieu (Hențu).

Un sat frumos de munte, așezat la poalele Vlădesei, Bologa este locul ideal pentru iubitorii de natură, tradiției, istorie antică(castrul roman Resculum anul 106) și medievală (Cetatea Bologa anul 1304), neducând lipsă de importante obiective turistice. Dintre acestea amintim cetatea medievală, castrul roman și moara pe apă. O oprire se poate face si la una dintre cele mai interesante biserici ortodoxe din zona, construită din piatră neagră de andezit” arată primarul Boca, în descrierea filmului realizat din dronă.

Descoperă frumuseţea satelor româneşti! Satul Bologa! ©2020 Primăria Poieni

Descoperă frumuseţea satelor româneşti!Satul Nostru – Sufletul Nostru!Satul Bologa este unul dintre satele-comoară ale județului Cluj. Aflat în comuna Poieni, satul se afla la confluența râului Crisul Repede cu râul Sacuieu (Hențu).Un sat frumos de munte, așezat la poalele Vlădesei, Bologa este locul ideal pentru iubitorii de natură, tradiției, istorie antică(castrul roman Resculum anul 106) și medievală (Cetatea Bologa anul 1304), neducând lipsă de importante obiective turistice. Dintre acestea amintim cetatea medievală, castrul roman și moara pe apă. O oprire se poate face si la una dintre cele mai interesante biserici ortodoxe din zona, construită din piatră neagră de andezit.©2020 Primăria Poieni

Publicată de Gheorghe Constantin Boca pe Miercuri, 26 august 2020

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *