Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Minerii de la Cupru Min SA se pregătesc de grevă: Salariile le-au fost înghețate în timp ce societatea de stat merge tun!

Minerii de la exploatarea minieră Cupru Min SA se pregătesc de grevă: Salariile le-au fost înghețate în timp ce societatea de stat merge tun!

Vineri, 28 august 2020, a avut loc întâlnire la uzina din Dealul Piciorului, la care au participat recentul director general Tiberiu Raţiu, numit în 3 august şi liderul sindical.

„Directorul le-a spus muncitorilor că de la numire nu a avut ce să facă în acest timp scurt, mai mult, că la cum a fost întocmit şi aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei miniere, practic nu se poate face nimic în acest an în ceea ce priveşte o creștere a salariilor angajaţilor.  

Un miner de la Cupru Min, angajat recent, câştigă între 2.300 – 2.500 lei lunar. Cei cu vechime au un salariu ceva mai mare având în vedere că beneficiază şi de sporuri. Mineriiau solicitat majorarea salariilor cu 1.000 de lei, pentru a avea un venit rezonabil. Comparativ, personalul tesa şi cei din conducerea companiei au venituri lunare cuprinse între 6.000 şi 30.000 de lei.  

Cei peste 500 de muncitori sunt foarte nemulţumiţi pentru că veniturile companiei sunt mari şi ar permite majorarea salariilor. În perioada august – septembrie, sunt programate vânzari de concentrat de cupru în valoare de peste 10 milioane de dolari. O analiză comparativă a hotărârilor de guvern din 2019 şi 2020, prin care s-au aprobat bugetele de venituri şi cheltuieli de la Cupru Min arată sume similare în ceea ce priveşte cheltuielile salariale” arată Dorin Țimonea, pentru adevărul.ro

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *