Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Tânărul din Câmpeni, care băut fiind, a provocat un accident, soldat cu un mort, în 2017, a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare!

articol publicat în septembrie 9, 2020

Tânărul de 31 de ani, din Câmpeni, care băut fiind, a provocat un accident în care a murit un prieten de-al său, de 23 de ani, în decembrie 2017, a fost condamnat la închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Filmul accidentului

„Un tânăr de 28 de ani din Câmpeni, în timp ce conducea un autoturism pe un drum de câmp, s-a răsturnat într-o râpă, pe o distanţă de 60-70 de metri, într-o zonă împădurită, iar autoturismul s-a oprit în nişte arbori. În urma accidentului, un tânăr de 23 de ani, pasager in autoturism, a fost rănit grav şi a decedat, iar doi tineri, ambii de 26 de ani, au fost răniţi uşor. Potrivit declaraţiilor celor doi tineri răniţi uşor, după producerea accidentului, şoferul ar fi părăsit locul producerii lui. A fost căutat pe parcursul nopţii, dar nu a fost găsit”, a transmis IPJ Alba, în decembrie 2017, după accident.

După doi ani de proces a venit și sentința finală:  2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere

Magistratul a apreciat că fapta tânărăului este una de gravitate ridicată, având în vedere alcoolemia: „Având în vedere că prima probă a fost recoltată la 10 ore după producerea accidentului, luând în calcul că alcoolemia scade cu aproximativ 0.15 grame la mie, se poate trage concluzia că la momentul accidentului inculpatul avea o concentraţie de alcool în sânge foarte mare. Instanţa are în vedere faptul că imediat după producerea accidentului inculpatul a părăsit locul faptei şi deşi susţine că a plecat după ajutor, din probele administrate rezultă faptul că aproximativ 10 ore nu a făcut altceva decât să stea ascuns într-un grajd”, se arată în hotărârea Judecătoriei Câmpeni.

Însă, pentru că tânărul nu este cunoscut cu antecedente penale, este angajat, nu are abateri contravenţionale la regimul rutier, având permis de conducere din anul 2012 iar conduita sa procesuală a fost una corectă şi asumată, „recunoscând încă de la început comiterea faptei, prin conduita sa ulterioară evidenţiind regretul faţă de consecinţele imprudenţei sale, manifestând compasiune faţă de victimă şi familia acesteia şi resimţind sentimentul de vinovăţie”, tânărul a fost pedesit doar cu 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *