Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

13,6 metri cubi buștean de fag au fost confiscați de polițiștii din Câmpeni

Polițiștii din Câmpeni au confiscat 13 metri cubi de material lemnos, în urma unui control în trafic. Alți 20 de metri cubi de material lemnos au fost indisponibilizați, iar polițiștii verifică proveniența lor.

La data de 18 septembrie 2020, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au luat măsura confiscării cantității de 13,6 metri cubi de buștean rotund, de esență fag, în legătură cu care s-a constatat faptul că era transportată, în mod ilegal, cu un camion cu remorcă.

În fapt, la date de 17 septembrie, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, în timp ce acționau pe DC 91, pe raza comunei Avram Iancu, au oprit, pentru control, un camion cu remorcă, condus de un tânăr de 26 de ani, din Câmpeni.

Materialul lemnos a fost măsurat, cu sprijinul silvicultorilor din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieșului Câmpeni, rezultând o cantitate de 13,6 metri cubi de material lemnos în pus față de cel înscris în materialele de însoțire prezentate de către conducătorul auto.

Polițiștii au luat măsura confiscării celor 13,6 metri cubi buștean de fag și au indisponibilizat restul cantității de material lemnos transportat cu ansamblul de vehicule respectiv 20 de metri cubi, în legătură cu care urmează să fie efectuate verificări cu privire la legalitatea provenienței.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere fără drept” și „transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport, fapte prevăzute și pedepsite de art. 107, alin. 1, lit. a și art. 68, alin. 21 din Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *