Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Noi trasee de alergare în Munții Apuseni au fost marcate de CS Xterra Bihor

articol publicat în septembrie 22, 2020

Szokolszky Istvan, directorul CS Xterra Sport Bihor, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă datele proiectului finalizat împreună cu Agenția de Management al Destinației Bihor.

Prima rețea de trasee pentru alergare montană cu marcaje permanente din România s-a extins datorită unui proiect în valoare de 35.000 de lei finanțat de către AMD Bihor, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Bihor.

În anul 2019, Xterra Bihor în colaborare cu Centrul de Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor au realizat prima rețea de trasee montane de alergare cu marcaj permanent, în Pădurea Craiului: este vorba despre 5 trasee marcate în zona Șuncuiuș (3) și Roșia (2). Proiectul actual constă în extinderea cu alte 10 trasee care vizează trei zone turistice importante: Stâna de Vale (3), Vârtop (3) și Remeți (4). Traseele se adresează tuturor categoriilor de alergători și au lungimile cuprinse între 13 și 38 de kilometri. Marcajele permanente înfățișează silueta unui alergător având diferite culori, în fucție de gradul de dificultate (galben, verde, albastru și roșu).

„Potențialul Munților Apuseni, în ceea ce privește turismul sportiv, nu este suficient exploatat. Scopul proiectului este de a prezenta zonele montane dintr-o altă perspectivă și anume din punct de vedere al turismului sportiv. Alergarea montană a devenit deja un fenomen. Această formă de mișcare este un mod de a petrece un weekend sau un concediu în natură. Prin rețeaua de trasee cu marcaje permanente în limbile română, maghiară și engleză dorim să atragem și mai mulți iubitori de natură în zona noastră pentru a-i pune în valoare potențialul turistic”, a declarat Szokolszky Istvan, directorul CS Xterra Sport Bihor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *