Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Hârtierul din Apuseni: După o pauză de cinci ani Razvan Supuran a reluat atelierele de hârtie manuală

articol publicat în septembrie 24, 2020

După o pauză de cinci ani, renumitul producător de hârtie naturală, Razvan Supuran, a decis să reia „workhopurile” de hârtie manuală.

„Salut bun! Am decis să reiau „workhopurile” de hârtie manuală. Și niscai tipar manual și legătorie. A fost o bună pauză de 5 ani 🙂. Pînă atunci, la MȚR, mii de oameni au făcut hârtie manuală. Cel puțin pașii de bază.

Acum pot să mă dedic sensului celui mai potrivit al lucrului pe care îl fac. Între timp, am făcut o gospodărie. Pe o vale virgină din Apuseni. Unde vă invit, sâmbăta și duminica, începând din 26 septembrie. Vă puteți caza la noi. Grupuri mici, 1-4, cazați într-o căsuță cu toaletă proprie. Alți 1-4, la cort. În arealul nostru sunt destinații faine, pentru cei care ar vrea să mai șadă.

Vom face hârtie șamanică. Nu știu cum altfel să numesc. Poate hârtie cu interior? Uz: amenajări interioare, design, obiecte de artă, corpuri de iluminat, caiete, jurnale, cărți bibliofile, caligrafie, gradină organică, mulaje, print și altele. Acesta e farmecul ei, al hârtiei: poate fi făcută pentru ce e în acord cu tine.

Cursurile nu sunt musai pe bani. Ci pentru acord interior, cu miza relaționării. Lucru pentru care vom fi foarte atent selectivi față de cei care vor dori să împărtășim zile din vremea vieților noastre. Eventualele donații vor fi folosite pentru terminarea izolării clădirii noului atelier. Pregătirea de iarna. Vom lucra și cu materiale naturale: lemn, pământ, paie, lână, nisip de râu, pietre. Pentru unele rețete de hârtie folosim plante sălbatice de pe mica noastră câmpie, mărginită de valea de munte.

Condițiile cazării sunt minimale, în concordanță cu apropierea noastră de natură. Este curent și rețea. Puteți folosi wifi. Suntem la 12 km de oraș, pe asfalt, la intrarea într-o rezervație naturală, într-un grup izolat de case, cu izvor lângă casă, pietre semiprețioase șI cristale pe vale, urme milenare de locuire umană în peșteri din amonte, la câțiva kilometri de miticul vârf Găina.

Programarea începe de acum și se face până joi, 24 septembrie.Pruncii sunt bineveniți. Pentru detalii și programări vă rugăm să ne scrieți în mesagerie. Pace!” a anunțat Răzvan Supuran.

Cine este Răzvan Supuran?

Mai jos vă redăm un material realizat de DIGI24 despre Răzvan și munca sa: „Răzvan Supuran este de profesie jurnalist, dar iubirea pentru scris și pentru lectură a venit încă din copilărie. Așa se face că din pasiunea pentru cărți s-a născut o altă pasiune și, odată cu ea, o altă meserie: cea de hârtier”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *