Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cine sunt noii primari ai Țării Zarandului, municipul Brad și comunele limitrofe: Surpriza la Vălișoara și Vața de Jos!

Florin Cazacu este imbatabil după ce a câștigat al cincilea mandat de primar al municipiului Brad și și-a învins categoric contracandidații, practic Cazacu obținând mai multe mandate ca toți ceilalți competitori la un loc, Florin Cazacu – 2699 de voturi, restul candidaților – 2.591 de voturi, detaliat: Raul Matei (USR) – 1145 de voturi, Sorin David (PER) – 941 de voturi, Sebastian Stroescu (PMP) – 265 de voturi, Benone Morariu (PRO ROMANIA) – 147 de voturi și Cristian Leucian (ALDE) – 93 de voturi.

Cazacu și-a asigurat mandatul de primar pentru următorii ani, în capitala Țării Zarandului, însă acum va urma spectacolul din Consiliul Local unde PSD nu va mai deține și vicele, urmând negocierile cu cele trei partide de opoziție care au intrat în legislativul local: PSD – 2338 de voturi – 8 mandate, PNL – 874 de voturi – 3 mandate, PER – 784 de voturi – 3 mandate, USR – 753 de voturi – 3 mandate, PRO ROMANIA – 181 de voturi, PMP – 171 de voturi, ALDE – 126 de voturi, UDMR – 44 de voturi.

Practic PSD va trebui să încheie, cel mai probabil, o alianță cu PER sau chiar PNL. Este puțin probabil ca liderul USR PLUS Brad, Raul Matei să accepte o negociere cu PSD, acesta urmând să se erijeze în liderul informal al opoziției din Brad.

La Crișcior, Ovidiu Ilie Furdui și-a păstrat mandatul de primar

Ovidiu Furdui a obținut un rezultat bun în Crișcior, însă în viitorii ani atrage atenția candidatul Pro România, Gorcea Florea Nicolae, care a obținut numeroase voturi:

Liberalul Mircea Florin Ghilean, o nouă victorie la primăria Bucureșci:

Mircea Florin Ghilean și-a învins categoric contracandidații și va avea o majoritate liniștitoare în Consiliul Local.

Pentru Traian Achim Mărcuș, primarul din Buceș, trecerea de la PSD la PNL se pare că nu a lăsat urme prea adânci, acesta câștigând scrutinul din 27 septembrie. Igreț Ioan Gelu, reprezentantul Pro România a fost singurul candidat care i-a făcut o minimă rezistență, Mărcuș spulberând candidatul PSD.

Ioan Faur, primarul Ribiței și-a reînnoit mandatul însă a dus un război foarte dur cu liberalul Niță Vasile-Marius, cel din urmă obținând numeroase voturi. În 2024, Faur va avea mari emoții dacă va mai candida:

Bulzeștiul de Sus a fost disputat la sânge între Suba Mirel-Ion și Romocean Marinel, actual primar câștigând cu 31 de voturi în plus.

Gorcea Mihai Liviu a recâștigat primăria Baia de Criș. Concurență slăbuță pentru primarul social-democrat:

În Tomești, primarul liberal Vasiu Adrian Viorel nu a avut contracandidat zdrobindu-și adversarii:

Surpriza alegerilor din Zarand, noul primar al comunei Vața de Jos este Liviu Ioan Lință, candidat al PNL.

La Vorța, Bureanu Radu Emil, candidatul PNL a câștigat alegerile cu ceva emoții:

Revenit la PNL, după o ușoară deviere de stânga, Dud Călin Dorin, primarul din Luncoiu de Jos, și-a făcut knockout concurența:

La Vălișoara, un alt mare șoc, primarul în funcție, Rovinar Mircea Ion, a fost învins de social-democrata Camelia Bede:

Primarul PSD din Băița, Diniș Damian, și-a reînnoit mandatul:

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *