Camelia Bedea anunță prioritatea numărul unu pentru Vălișora: infrastructura, asfaltarea drumurilor!

sursă foto: 7HD-LIVE

articol publicat în octombrie 3, 2020

Vălișoara are un nou primar după doisprezece ani, după cele trei mandate consecutive ale lui Mircea Ion Rovinar. Camelia Bedea a obținut victoria în alegeri și a câștigat primăria cu 407 voturi, față de contracandidatul său care a obținut 337 voturi.

Care sunt prioritățile noului edil, la început de mandat, le-am aflat prin intermediul emisiunii „Fața în Față” de la 7HD-LIVE, emisiune la care a participat și deputatul Natalia Intotero.

Infrastructura, asfaltarea drumurilor, prioritățile primarului Camelia Bedea:

„În general, (locuitorii Vălișoarei n.r.) își doresc lucruri comune, adică drumuri asfaltate, rețea de canalizare, gaz, să punem o bază mai mare pe unitatea de învățământ din localitatea Vălișoara și eu consider că putem să ducem aceste lucruri la îndeplinire.

Principala activitate va fi infrastructura, să reușim să asfaltăm drumurile, să le facem practicabile. Din păcate acum sunt convinsă că o să găsesc un buget de aproape zero, fiind și final de an.

Anul acesta sper să pot să asigur toate fondurile necesare pentru deszăpeziri, pentru întreținerea drumurilor, deși s-a lucrat în ultima perioadă, cu două săptămâni înainte de alegeri, s-a lucrat la drumuri, s-a pietruit, s-au băgat peste tot utilaje dar ploile recente au reușit să le distrugă. Trebuie să vedem ce soluție găsim ca să le reparăm, ca să fie practicabile pe timp de iarnă, și, binențeles, să asigurăm sumele necesare pentru deszăpeziri, pentru că mai fiind câteva luni până la sfârșitul anului nu o să mai găsesc finanțare pentru asfaltare” a anunțat Bedea.

Noul primar a anunțat și sursele de finanțare pentru noile proiecte: „O să vedem ce o să fie pentru decada următoare, după 2021, după ce apar ghidurile de finanțare, sper să putem accesa fonduri și din GAL și fonduri de la bugetul de stat dar principala sursă de finanțare să fie fondurile europene”.

Deputatul Natalia Intotero l-a felicitat pe noul edil pentru victorie și pentru consecvența de a candida, după ce în urmă cu patru ani a pierdut: „Vreau să o felicit din toată inima pe colega noastră, Camelia Bedea, pentru noi este o mare victorie în județul Hunedoara. Vă spun sincer, PSD (n.r. în județul Hunedoara) de mulți ani nu a mai avut o femeie în funcție de primar. Am avut în ani `2000, până în 2004, doamna Moța Rodica, primar al comunei Beriu și de atunci a fost o perioadă în care femeile fie nu au avut curaj să candideze pentru funcția de primar, fie că nu au avut susținerea necesară.

Doamna Camelia Bedea a candidat și în urmă cu patru ani pentru funcția de primar. A fost atunci la un pas de a câștiga, i-au lipsit doar câteva voturi și mă bucur că după patru ani domnia sa a fost consecventă și mă bucur că a reușit să câștige încrederea cetățenilor din comuna Vălișoara”.

 1,943 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *