(VIDEO) Capră neagră surprinsă de rangeri în timpul acţiunilor de monitorizare din Parcul Natural Apuseni!

articol publicat în octombrie 3, 2020

Rangerii din Parcul Natural Apuseni au surprins în timpul acţiunilor de monitorizare o capră neagră superbă.

Capra-neagră (Rupicapra rupicapra) este un animal care face parte din familia Bovidae, subfamilia Caprinae. Ea este răspândită în regiunile muntoase din Europa și Asia Mică. Trăiește în grupuri de 15-30 de capre.

Capra-neagră are o înălțime între 110 și 130 cm, are o coadă scurtă (maximum 7 cm), având înălțimea la greabăn de 75 cm, cântărind între 30 și 50 de kg. Are un corp relativ scund, picioare musculoase cu copită despicată, un gât relativ lung terminat cu un cap scurt prevăzut la ambele genuri cu două coarne inelate și încovoiate spre înapoi. În spatele coarnelor se găsesc două glande care secretă în perioada de împerechere un lichid cleios cu miros neplăcut. În timpul verii capra-neagră are o culoare spălăcită brun-roșcată, partea inferioară a corpului fiind alb-gălbui, având pe spate o dungă neagră. Iarna culoarea caprei este brun închis, brun negricios, fiind alb pe abdomen și picioare, capul fiind de culoare albă-gălbuie, pe creștet având o dungă de culoare închisă.

Capra neagra

Filmare inedita cu un exemplar de capra neagra surprins de colegii rangeri in timpul actiunilor de monitorizare 😍#ParculNaturalApuseni 🌲🌳🇹🇩 #PentruOameniSiNatura #EvadareDinMediulUrban #RefugiuInNatura #AriiProtejate #Natura2000 #CoservareaBiodiversitatii #Natura #MuntiiApuseni #Transilvania #DescoperaRomania#DescoperaFaunaAPNA #Fauna #ViataSalbatica #Habitate #Fotografie #capraneagra #rupicaprarupicapraCredit: Coraș Florin ➡️ www.parcapuseni.ro ⬅️

Publicată de Parcul Natural Apuseni pe Joi, 1 octombrie 2020

 877 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *