Capre negre la păscut, într-un VIDEO surprins de un ranger al Parcului Natural Apuseni

articol publicat în octombrie 10, 2020

Mai multe capre negre au fost surprinse la păscut, în imagini, de un ranger al Parcului Natural Apuseni.

„Capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase , inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni.

Parcul Natural Apuseni oferă un habitat sănătos pentru numeroase specii, asigurând condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru fauna bogată din parc.

Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri” au anunțat cei de la ROMSILVA.

Capre negre în Parcul Natural Apuseni

❤️Capre negre la păscut, în imagini surprinse 🎥de Florin Coraș, ranger în cadrul administrației Parcului Natural Apuseni. 🐐Capra neagră are habitatul în zonele stâncoase ⛰️montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase , inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. ℹ️Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni.Parcul Natural Apuseni oferă💯un habitat sănătos pentru numeroase specii, asigurând condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru fauna bogată din parc. Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor #Cluj, #Bihor și #Alba, din acestea 50.793 fiind 🌳🌲 păduri.credit: Coraș Florin, ranger în cadrul administrației Parcului Natural Apuseni***** 🇬🇧 Chamois caught on camera by one of our rangers in Apuseni Nature Park, in #Romania

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 9 octombrie 2020

credit: Coraș Florin, ranger în cadrul administrației Parcului Natural Apuseni

 1,802 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *