Senatorul Mihai Goțiu cel care a luptat contra MAFIEI PĂDURILOR este tras pe dreapta de USR PLUS

articol publicat în octombrie 11, 2020

Senatorul Mihai Goțiu, unul dintre cei mai harnici parlamentari clujeni care a luptat până la capăt cu mafia lemnului, a fost tras pe dreapta de USR PLUS, după ce Alianța USR-PLUS Cluj și-a stabilit candidații la Senat și Camera Deputaților.

„Senatorul Mihai Goțiu este pe locul al doilea la Senat, deci s-ar putea sa nu prindă funcția, iar Emanuel Ungureanu, un luptător cu nedreptățile din sistemul sanitar, a fost scos din joc. Ungureanu e pe locul al cincilea, în condițiile în care Alianța USR-PLUS va face, probabil, cel mult trei deputați la Cluj” au anunțat cei de la stiridecluj.ro vestea șoc.

Mihai Goțiu este un jurnalist, scriitor și politician român, la alegerile din 2016 a obținând un mandat de senator de Cluj din partea USR.

A absolvit Colegiul Național „Decebal” din Deva (1992) și a studiat Dreptul și Jurnalistica la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj (1992-1997).

A debutat în presa scrisă și în radio în 1993, acoperind toate domeniile jurnalistice (sport, social, politic, cultură, economic), colaborând atât cu presa locală (Clujeanul, Ieșeanul, Deveanul, Bihoreanul), cât și cu cea națională (Ziarul Financiar…). Între 2006 și 2010 a fost redactor-șef la Ziarul Clujeanului, Clujeanul și Viața Clujeanului. Din 2010 este analist-comentator la VoxPublica (platformă de comentarii, bloguri și opinii, pe site-ul Realitatea TV).

Goțiu a mai fost Președinte al Asociației Profesioniștilor din Presa Cluj (2011-2013), membru al Uniunii Scriitorilor din România Filiala Cluj.

În 2013 s-a implicat în realizarea ziarului Apusenii Liberi, realizat pe bază de voluntariat și tipărit din donații publice.

  • Povestea unui poem discursiv (poezie, editura Paralela 45, 2001; ediția a II-a, editura Tritonic, 2003)
  • Senzaționala evadare a lui Mihai Goțiu povestită chiar de El (roman, editura Tritonic, 2002)
  • Ora 20. Telejurnal (proză scurtă, împreună cu revista La Plic, Chișinău, 2010)
  • Afacerea Roșia Montană (editura Tact, 2013), rezultatul unei documentări de peste 11 ani a acestui subiect.

 5,190 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *