Spitalul din Brad poate deveni „spital suport COVID”! Se închid restaurantele și barurile din oraș?

articol publicat în octombrie 12, 2020

În contextul numărului ridicat de bolnavi de COVID din țara, din județul Hunedoar dar și din Brad, primarul Florin Cazacu a oferit duminică seară mai multe informații importante cu privire la gestiunea pandemiei în capitala Țării Zarandului.

Până în 11 octombrie, 17 bolnavi de COVID din Brad, 6 internați, 11 izolați

Legat de criza COVID-19, situația este extrem de dificilă în acest moment. Vreau să vă spun că rapoartele periodice care se fac de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă scot în evidență o creștere alarmantă a numărului de cazuri COVID în județul Hunedoara.

Vreau să vă spun că în perioada 1 – 11 octombrie 2020, la Spitalul din Brad au fost testate 38 de persoane, dintre care 17 sunt negativi, 17 sunt pozitivi, 6 sunt internate, 11 sunt izolate la domiciliu și 4 sunt cu rezultatele în așteptare.

Mai subliniez că ieri la nivelul întregului județ au fost diagnosticate 115 persoane cu infecție COVID și suntem la aproape limita locurilor în spitalele suport.

În spital sunt internați bolnavi COVID cu simptomatologie moderată și severă sau cu alte comorbidităţi” a prezentat Cazacu statistica nefericită din Brad.

Există riscul clar ca în Brad să fie luate măsuri de sistare a activității unor agenți economici – restaurante: „Cunoașteți din mass media, că în momentul în care se va ajunge la 1,5 la mie cazuri într-o comunitate se dispun măsuri de restrângere a activității în comunitatea respectivă. Astăzi, cu 17 cazuri suntem sub 1,5 la mie, dar în ritmul în care numărul de cazuri cresc în rândul comunității noastre, există riscul clar ca și în orașul nostru să fie luate măsuri de sistare a activității unor agenți economici – restaurante, sunt măsuri de care va dispune Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, sunt măsuri pe care trebuie să le respectăm în totalitate și am convingerea că vor fi intensificate și controalele în această perioadă.

Ritmul de creștere a persoanelor infectate cu COVID este mult prea mare și trebuie luate măsuri pentru a se stopa această creștere. În plus, mai vine și vremea rece, cu siguranță vor fi și câteva circumstanțe agravante în ceea ce răspândirea virusului COVID și cum spunea un medic zilele trecute, războiul de abia începe și din nefericire foarte mare parte din oaste este deja obosită” a mai anunțat primarul Bradului.

Avem informații că și spitalul nostru va deveni spital suport COVID” este anunțul șoc al serii și rămâne să vedem dacă se va ajunge la acest stadiu: Spitalele sunt pline, la noi la Brad sunt pregătite cele patru saloane pentru cazuri COVID și avem informații că și spitalul nostru va deveni spital suport COVID, asta înseamnă că nu vom mai putea să transferăm bolnavii cu infecție COVID la alte spitale și am primit din fericire în ultima săptămână, prin donație încă două ventilatoare pentru dotarea paturilor care sunt destinate îmbolnăviților cu COVID. Avem în acest moment 4 ventilatoare la Spitalul Municipal Brad pentru a răspunde la cazurile cele mai grave dar bine ar fi să nu se ajungă la situație respectivă.

Există și posibilitatea tratării oamenilor la domiciliu, foarte multă lume a apelat la acest mijloc, dacă este infectat și simptomatologia este moderată, sau fără simptome grave, atunci bolnavul respectiv preferă să fie la domiciliu îngrijit, condiții de izolare, control permanent de organele de poliție și contact permanent cu un medic pentru a-i monitoriza stadiul de sănătate”.

Publicată de Cazacu Florin pe Duminică, 11 octombrie 2020

 14,847 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *