Câmpeni are incidență COVID de SCENARIU ROȘU – 3.80! Ce măsuri vor fi luate?

articol publicat în octombrie 14, 2020

Din datele prezentate miercuri de către Direcția de Sănătate Publică Alba, reiese că 13 municipii, orașe și comune din județ au incidență COVID de scenariu roșu, în Țara Moților, orașul Câmpeni intrând în SCENARIUL ROȘU.

  • Câmpeni – 7376 – 28 cazuri –  3.80

Potrivit ordinului miniștrilor Sănătății și Educației, dacă într-o anumită zonă rata de infectare trece de 3 cazuri la mia de locuitori, atunci toate școlile vor trece în scenariul online: „La o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP judeţene şi a municipiului Bucureşti va prezenta CJSU/CMBSU o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate. În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi de numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online. În absenţa unei astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcţiona în scenariul 2”.

Potrivit HCNSU nr. 49/13 octombrie 2020, în localitățile cu incidență peste 3/mia de locuitori masca devine obligatorie și în toate spațiile publice deschise, activitatea la interior în restaurante/cafenele/ cinematografe se sistează, iar evenimentele/concertele/spectacolele sunt interzise. În cazul restaurantelor și cafenelelor este permisă activitatea tip catering/delivery și servirea în spații deschise cu respectarea normelor sanitare.

 3,300 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *