Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Cristian Pasca: Cele două spitale din Câmpeni vor beneficia de fonduri pentru dotare și modernizare

articol publicat în octombrie 16, 2020

Primarul ales al Câmpeniului, Cristian Dan Pasca, a fost gazda unei vizite guvernamentale, joi, în Câmpeni, capitala Țării Moților fiind vizitată de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, Ion Ștefan.

„Vreau să le mulțumesc celor doi miniștri că au venit în zona noastră dar și deputatului Florin Roman, cu sprijinul căruia am reușit acest lucru.

Am discutat cu domnul Nelu Tătaru și cu domnul Ion Ștefan despre Spitalul Orășenesc, Spitalul de Boli Cronice dar și despre alte proiecte de investiții din orașul nostru pentru care avem nevoie de finanțare. Cele două spitale vor beneficia de fonduri pentru dotare și modernizare, dar și pentru construirea de locuințe de serviciu pentru medici si alți specialiști, prin sistemul ANL.

Vom transforma Spitalul Orășenesc Câmpeni care deservește întreaga zonă a Apusenilor, într-un spital modern, dotat și cu specialiști de valoare.

Amândoi miniștrii m-au asigurat de sprijinul lor și după ce îmi voi prelua funcția de primar voi bate des drumul Bucureștiului pentru a obține fonduri pentru ca orașul Câmpeni să se transforme în bine.

Vreau să vă spun că marți, 13 octombrie 2020, Judecătoria Câmpeni a validat alegerea mea în funcția de primar al orașului Câmpeni. Până la finalul săptămânii viitoare îmi voi prelua mandatul de primar, împreună cu colegii consilieri locali, într-o ședință de Consiliul Local ce va fi programată de Instituția Prefectului Alba.

În această perioadă nu am stat, ci am identificat principalele probleme care trebuie urgent rezolvate (și nu sunt puține), până la finalul anului, precum și soluțiile de rezolvare a acestora.

Sunt un Om de Cuvânt și voi munci împreună cu colegii mei pentru a avea orașul modern și nivelul de trai pe care ni-l dorim cu toții” a comentat vizita primarul liberal al Câmpeniului.

Ce a declarat ministrul Nelu Tătaru, în Câmpeni?

„Suntem astăzi la Câmpeni în evaluarea a tot ce înseamnă furnizori de sănătate din cele două unităţi spitaliceşti, atât pentru patologia cronică cât şi pentru patologia la acuţi, în evaluarea a tot ce înseamnă capacitatea de cazare, dotare cât şi personal.   

După cum puteţi vedea, în contextul în care Alba este unul din cele 11 judeţe cu peste 100 de cazuri noi de infecţie Sars-Cov-2 pe zi, şi necesitatea evaluării fiecărui spital în parte este absolut imperioasă în această perioadă. Spitalul Judeţean este cel care gestiona şi gestionează cazurile acute, cei care izolează într-o primă fază şi DSP-ul care identifică, face anchetele şi dirijează către spitalele care sunt suport Covid, iar spitalele din Câmpeni sunt cele care asigură un suport atât la vindecare pentru patologia cronică şi avem aici în vedere Spitalul de Boli Cronice, care poate prelua tot ce înseamnă patologia pulmonară cronică restantă infecţiei Sars-Cov-2, precum şi gestionarea celorlalte patologii non-covid de către Spitalul Orăşenesc, o populaţie de aproape 80.000 de locuitori care are nevoie de Spitalul din Câmpeni.

Am venit şi cu domnul ministru Ion Ştefan (n.r. ministrul Dezvoltării) pentru a evalua capacitatea de a asigura partea hotelieră a spitalului şi necesarul de renovări sau extinderi, precum este acest compartiment de urgenţă, cât şi partea umană pe care o putem gestiona”, a spus Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *