Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Mircea Moroșan, candidat pe un loc eligibil la Senat. Sabin Demea: „Cap egal plec în Parlament, Pajură egal stau la Primărie”!

articol publicat în octombrie 16, 2020

Așa cum preconizam acum câteva săptămâni în articolul „Pleacă Mircea Moroșan în Parlament?”, edilului din Huedin, Mircea Moroșan, i-a fost activată poziția a doua pe lista de candidați ai PNL Cluj la Senat, o poziție în proporție de 80% – 90% eligibilă având în vedere scorul scos de formațiunea liberală la locale: 56,58 %.

Știrea candidaturii lui Mircea Moroșan a fost anunțată aseară în premieră de Știri de Cluj și în următoarele ore, zile, așteptăm și anunțul oficial al primarului. Dacă Moroșan va fi ales senator, primar interimar va fi, până la noi alegeri, cel mai probabil, viceprimarul UDMR iar viitorul candidat al PNL la primări Huedin, probabil Ghiță Călătan, ori cu șanse mai mici independentul Horea Dorin Matiș.

După anunțarea listei de candidați ai PNL Cluj, în care se regăsește și primarul Huedinului, fostul candidat la primăria Huedin, care a prezis plecarea lui Moroșan la București, în stilul caracteristic, cu umor și ironie, a analizat situația: „Polică paralelă! Politicienii adevărați, în general, sunt purtători de cuvânt, de mesaj, al unor atitudini colective, a comunităților pe care le reprezintă. Din păcate, actuala politică din Huedin este surdă, mioapă dar mai ales…mută! Nu transmite nici un mesaj, doar simulează, creând o gălăgie politică asurzitoare în fiecare zi, mesajul fiind nul.

Toată campania a avut parte de un “dialog stăveziu”, fără celeritate, anchilozat într-o retorică plină de promisiuni nerealizabile! Au dispărut toate aceste”măriri locale”, flancatoare de miniștri, abulizați și blocați în propriile expozee, pseudo politicieni de conjunctură, caricaturi politice din instituții anchilozate!

Vedem de asemenea un politician primar care stă într-un „Rabbit Hole”, la „fereastra luminată a lui Stalin” păzindu-și ultimele achiziții motorizate și dând cu banul „Cap=plec în Parlament, Pajură=stau la Primărie” (Primare, promisiunile scrise pe șevețele în crâșme Bruxelleze nu se împlinesc!)

Vorbele goale din campanie nu au făcut decât să dilueze și mai mult o esență care nu prea exista, în schimb vedem o redistribuire a „biobazei politice” cu pantalonași și fustițe, prin toate cotloanele și funcțiile publice din Huedin!

Noi după ce am fost demonizați și făcuți mincinoși în campanie, nu ne rămâne decât să uzităm de „arma adevărului și arma întrebării”, pentru a demantela și a scoate la suprafață, TOT!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *