Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Claudiu Bleonț a vrut să fie primar în Beliș dar în final a ajuns să fie invitat de gazda sa, să părăsească Vila Vals!

Politica bate teatrul la Beliș, unde oamenii au cu siguranță altă agendă cotidiană spre deosebire de cei din orașe care vin și se odihnesc în frumoasa localitate din Apuseni.

Un vis frumos de vară a fost și popasul lui Claudiu Bleonț în Beliș, la Vila Vals, unde a fost găzduit de Mario Pignateli și unde și-a făcut buletinul pentru a candida la alegerile locale din 27 septembrie.

După cum știți, Viorel Matiș și echipa sa din PSD l-au învins lejer pe renumitul actor, acesta candidând din partea PNL iar acum se dă o bătălie dură pentru postul de viceprimar, căci după cum știm, primarul din Beliș are la activ o condamnare și este foarte probabil ca după depunerea noului jurământ să fie destituit de Prefectul Mircea Abrudean.

Până atunci, Claudiu Bleonț, în vederea unei competiții electorale trebuie să-și rezolve problema locativă în Beliș, pentru că ușile la Vila Vals s-au închis: „Nu am rupt relația cu el. Am considerat, cum v-am spus, că viziunile noastre au devenit foarte diferite în ceea ce privește toată această situație. Am considerat că nu mai vedem lucrurile la fel. Eu, într-o echipă în care nu mă identific cu direcția aleasă, nu am ce căuta. Că trebuia să mă retrag mai din timp, perfect de acord. Mai mult decât atât, a început școala, iar copilul meu are nevoie de ceva mai multă liniște decât până acum. Dvs știți ce înseamnă o campanie, știți ce înseamnă întâlniri, știți ce înseamnă  discuții. Nu mai era locul potrivit pentru a continua acest lucru. Dacă totul se termina în 27 septembrie, era OK. După alegeri, având rezultatul pe care îl cunoaște toată lumea, a urmat și urmează această perioadă de tot felul de întâlniri, negocieri, nu sunt lucrurile clare, nu se știe ce se va întâmpla, urmează un vot în consiliu și așa mai departe. Și am considerat că acesta nu este spațiul portrivit pentru așa ceva, pentru că mi-ar deranja familia. Și-atunci s-a ajuns la acest lucru. Vă repet, însă, nu ăsta este singurul motiv. Cum am spus, felul nostru de a vedea lucrurile a devenit foarte diferit” a explicat motivul divorțului locativ, Mario Pignateli, ziarului Făclia.

Pe de altă parte, recent, Bleonț a dat de înțeles pe o rețea de socializare că nu renunță la „proiectul” Beliș: „Teatru & Politică. Înrudirea celor două domenii, este pentru mine limpede! Ambele se desfăsoară cu oameni pentru oameni, din proiecte care se nasc ținând cont de necesitățile momentului, atât fizice cât și spiriuale, în echipe care se constuiesc în timp și se verifică prin teoria practicii și practica teoriei!

Timpul teatral și timpul politic diferă. Teatrul comprimă existența umană, o subjugă geografiei celor „4 pereți” și necesității de a rezolva aventura spirituală generată de proiect, în limita de timp accepată de participanți. Politicul în schimb, se adapteză oamenilor și geografiei locului, cu o durată, în principiu de 4 ani. Ambele domenii evoluează, prin oameni și proiecte, care caută să creeze pentru viitor, cu viziuni care integrează tot ceea ce a acumulat dezvoltarea societății umane până la momentul prezent.

Postulatul lui Shakespeare: LUMEA ÎNTREAGĂ E O SCENĂ ȘI TOȚI OAMENII SUNT ACTORI… impune Omului, atât pe scena politică, cât și pe scena de teatru, Asumare și Acțiune. Această viziune, mă face să merg mai departe, să continui Proiectul Beliș”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *