Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

A fost ales primar de Huedin și după trei săptămâni anunță că vrea să plece!

Interesante sunt căile politicii și mai ales resorturile morale sau lipsa acestora în anumite cazuri.

Mircea Moroșan a ales să anunțe pe o rețea de socializare, în scris, nu video, așa cum ne-a obișnuit, că după doar trei săptămâni de la alegerile locale, când a făcut niște promisiuni celor din Huedin pentru următorii patru ani, dorește să plece la București, în Parlament, candidând la Senat de pe a doua poziție dar care nu este 100% eligibilă.

Miercuri dimineață, primarul Huedinului a explicat și de ce candidează, într-o postare pe o rețea de socializare, însoțită de grafica de campanie „modernizăm România” de parcă modernizarea Huedinului ar fi fost finalizată.

„Bună dimineața, aș vrea să vă spun că mă simt foarte onorat și doresc să le mulțumesc colegilor mei din cadrul PNL Cluj pentru încrederea acordată, respectiv pentru votul unanim privind desemnarea mea drept candidat al PNL Cluj la poziția 2 la Senat. Propunerea colegilor mei a fost confirmată de Biroul Executiv al PNL.

În raport de experiența mea profesională, eu sunt format ca medic. Am exercitat această profesie cu drag, iar apoi, la nivel administrativ, am deținut diverse funcții, la nivel local și regional. Am exercitat funcția de Consilier Local, Consilier Județean, Director al CAS Cluj și în ultimii ani, Primar. O bogată, cred, experiență administrativă.

Consider că nominalizarea mea este un câștig pentru colegii mei primari din județ. De mult timp aceștia își doresc un reprezentant, primar al unei comunități mai mici, în Parlament pentru Județul Cluj. Motivul este că cei ce am avut această funcție știm dificultățile pe care le-am întâmpinat în implementarea propriilor proiecte, cele mai multe legislative. Și acum avem șansa să le remediem.

Prin urmare, activitatea mea în cadrul Parlamentului se va concentra pe patru mari paliere pe care la acest moment le văd esențiale – având în vedere experiența mea și profesia:

  • Remodelarea procedurilor administrative prin lege: mai rapide, mai simple și mai transparente – cu efecte pozitive pentru toți.
  • Integrarea cât mai profundă a legislației: sincronizarea multiplelor acte normative pentru a elimina excesul și pentru ca legea să fie previzibilă pentru cei vizați.
  • Reglarea sistemului sanitar în contextul actual: prin lege și corectă fundamentare bugetară să încercăm să pregătim sistemul sanitar pentru provocările actuale.
  • Pregătirea legislației naționale pentru noul exercițiu bugetar al UE 2021-2027: modificarea legislației pentru a ușura accesarea de fonduri europene în sensul celui din urmă Parteneriat RO-CE.

Așa cum e normal, în perioada următoare voi prezenta aplicat platforma mea electorală și în mod concret, detalierea, pe cât posibil, a axelor de interes.

Pentru Huedineni, vreau să vă spun că vă mulțumesc din nou pentru încrederea acordată și vă promit că orașul nostru va beneficia, alături de toate administrațiile din județ și implicit zona noastră, de activitatea echipei PNL din Parlament – pentru Cluj. Avem o echipă performantă de tineri specializați în digitalizare Sabin Sărmaș, dezvoltare de proiecte performante Ovidiu Cîmpean, juridic Radu Moisin, activitate parlamentară Sorin Moldovan, politici europene Maria Forna ș.a. De asemenea, avem și experiență guvernamentală de înalt nivel în domeniul agriculturii Adrian Oros. Și mai sunt mulți alții, cu toții profesioniști în propriul domeniu.
Data de 6 Decembrie este importantă și cred că va marca un moment esențial pentru zona noastră. Există șansa să avem un reprezentant al acesteia în forul legislativ, pentru întâia oară după foarte mult timp”
ne-a anunțat Moroșan.

Pe de altă parte, în stilul care l-a consacrat, Sabin Demea, i-a răspuns primarului, nu direct dar sugestiv, suficient de ironic: Surprize. Se zice că: `Un om nu este ceea ce E, este ceea ce ascunde`! Privită prin această prismă viața huedineană este plină de surprize! Vremurile noastre sunt vremuri ale mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și, a dorinței de a avea totul gata.

Mai vedem toți pseudointelectualii, care citează din singura carte pe care o dețin în bibliotecă,care ne dau sfaturi existențiale și ne învață atitudini.

Personaje care confundă emascularea și castrarea cu circumcizia, anelide cu trei neuroni, formate din tot felul de `neamuri alogene`, cu dorințe morbide, viscerale de a face parte din neamul sfânt al lui David, îmbrăcați în paiete și șorțulețe, ariviști genetici, fără limbaj articulat, gângavi și vorbitori cu `labele`,dar în final rămân aceeași Goimi!

Comunicarea articulată este imitativă, iar dialogul este anchilozat și sincopat! Din păcate, acești `Smuck sunt ai noștri cu mucii pe piept` și cu ei defilăm, care își arogă dreptul de a face și a desface, politicieni de conjunctură, care în final au dus la penibilizarea întregului spectru politic local!

Vedem aceleași personaje sinistre, ocupând aceleași scaune, auzim de variante grotești de înlocuitor de primar, uitând că actualul este `Unic`, schimbându-și doar retorica din `Pulimea din Huedin` transformând-o senatorial în `Pulimea din România`!

Aspiranților! Un primar trebuie să fie o persoană bogată în valori simple, trebuie să fie `lumina Nordului`, care să ne călăuzească să găsim calea bună și, să ajungem să ne simțim mereu `Acasă` în Huedin. Doamne ajută-ne, iar dacă rugăciunea îmi va fi ascultată, vina și regretele vor fi eradicate, iar mânia va dispărea!” scrie Demea.

În fapt, mesajului lui Demea nu se adresează integral primarului iar descifrarea acestui mesaj are semnificații mai profunde dar și ținte politice mai colorate, diversificate.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *