(VIDEO) Claudiu Bleonț la ANTENA 3: „Voi continua să slujesc Belișul”. Cum vede Bleonț dezvoltarea Belișului în următorii ani?

articol publicat în octombrie 23, 2020

Invitat prin telefon la Antena 3, într-o emisiune moderată de Adrian Ursu, Claudiu Bleonț a comentat situația recent creată prin revocarea primarului din Beliș, Viorel Matiș, dar a expus și planurile sale pentru frumoasa localitate de Cluj, Munții Apuseni.

Am spus că am găsit în Beliș o realitate de ev mediu. Nu m-am referit la calitatea oamenilor, la profunzimea, și cum să spun, puterea de îndurare pe care o au acei oameni, moții, trăind în acea condiție specială a muntelui și m-am referit la faptul că cel care controlează resursa, determină ce, cât, pentru cine. Acest lucru duce firesc la un stil de baron local. Asta înseamnă pentru mine ev mediu.

Firesc că am venit în această campanie și m-am implicat în acest demers, voi continua pe această cale, a slujirii Belișului, aparținător a condiției de membru PNL. Am fost validat de o echipă extraordinară în Cluj, respectiv de Emil Boc, Alin Tișe, Daniel Buda. Daniel Buda ne-a făcut chiar onoarea, nouă, Belișenilor, să vină cu proiecte europene în zona aceea de tot ceea ce înseamnă agricultură și totuși locul merită implicarea mea și a echipei mele cu tot ce pot și știu eu.

Partea bună este că oamenii au auzit proiectele noastre, au înțeles, și faptul că eu sunt în momentul acesta într-o echipă de doi oameni, consilieri locali PNL, în Consiliul Local Beliș, este un argument că am fost dorit.

Pașii pe care îi vom întreprinde, sunt pași care au o durată, proiectele pe fonduri europene și proiectele pe care vreau să le atragem acolo nu sunt un program pe care să-l faci cât ai bate din degete dar oamenii înțeleg și faptul că noi am ajuns în această condiție, gândiți-vă vă rog că erau oameni pe care eu i-am cunoscut în acea comunitate în ultimele săptămâni. Eu am venit și am avut acest semn de întrebare, chiar și acest act de rezervă: Cine ești tu? De unde vii tu? Ce cauți tu aici? Cum de știi tu ce este bine pentru noi? Și le-am declarat că eu respect pădurea, sunt de acord să mă bat pentru drepturile lor în relația cu pădurea dar că esența și creșterea Belișului în următoarea perioadă, vorbesc de zece, douăzeci de ani, stă în alte dimensiuni” a declarat la Antena 3, actorul și recentul consilier local al comunei Beliș, Claudiu Bleonț.

Claudiu Bleonț, despre situația politică din Beliș, la Antena 3 🇷🇴

Publicată de Apuseni Info pe Vineri, 23 octombrie 2020

 2,266 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *