În Brad, transmiterea COVID-19 este COMUNITARĂ: Respectați regulile pentru a nu fi carantinat Bradul!

articol publicat în octombrie 25, 2020

În această seară primarul Bradului, Florin Cazacu, a prezentat brădenilor prin intermediul unei transmisiuni video live, situația epidemiologică din oraș, în contextul numărului mare de infectați cu COVID-19.

Cazacu a făcut un apel prin care cere brădenilor să respectele regulile, pentru a reuși să scadă numărul de infectări, în acest moment transmiterea fiind comunitară. În cazul în care numărul de bolnavi va crește dramatic, nu este exclusă CARANTINAREA localității!

„Măsurile ce se vor mai putea lua în continuare, în cazul în care incidența acestor cazuri crește foarte mult, se poate duce până la interzicerea circulației pe timp de noapte sau carantinarea localității, un lucru pe care nu și-l dorește absolut nimeni dar cert este că trebuie să ne mobilizăm să respectăm măsurile să purtăm măsca, să ne dezinfectăm, să evităm locurile aglomerate și mai ales să evităm să nu respectăm întru-totul măsurile de distanțare fizică și socială.

Am discutat cu directorul DSP, în cursul acestei zile, despre posibilitata localizării unui focar. Nu este vorba de a identifica un grup mai mare de oameni, care să fie dintr-o familie sau dintr-o societate comercială care să desfășoare o activitate comună, deci vorbim despre o transmitere comunitară, nu putem vorbi despre un focar, în cazul în care ar fi fost un focar, am fi putut extrage numărul de persoane infectate care aparțin de acel focar și să scadă incidența, din nefericire nu este cazul în acest moment.

Așa că fac un apel clar la dumneavoastră, pentru că este vorba despre sănătatea tuturor membrilor comunității să respectați întru-totul măsurile și timp de 14 zile să ne mobilizăm pentru a face ca prin efortul nostru să scadă rata cazurilor de infecție la mia de locuitori” a anunțat Florin Cazacu.

 7,447 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *