Când va porni căldura în Brad?

articol publicat în octombrie 26, 2020

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, a anunțat că în 31 octombrie va începe furnizarea agentului termic iar în data de 1 noiembrie speră să fie încălzite toate apartamentele din municipiul Brad.

„În acest context legat de situația epidemiologică, binențeles că foarte multă lume își pune întrebarea: `Când vor porni căldura?`. Este o întrebare firească, agentul termic va fi pornit în municipiul Brad în data de 31 octombrie, în data de 1 noiembrie apartamentele vor fi încălzite.

Începând din data de 27, se vor umple gradual punctele termice, îi rog pe cetățeni să fie atenți în cazul în care se va începe umplerea caloriferelor din punctele termice, să fie atenți să nu se întâmple să fie inundații în locuințe.

31 octombrie va începe furnizarea agentului termic iar în data de 1 noiembrie sper să fie încălzite toate apartamentele din municipiul Brad.

În ceea ce privește resursele financiare, pe care trebuie să le aibă bugetul local, pentru a putea asigura furnizarea fără întrerupere a energiei termice, vreau să vă informez că am făcut o solicitare la Guvernul României prin Asociația Municipiilor din România, împreună cu alți primari de municipiu, de asemena am făcut o solicitare prin Prefectura Hunedoara, de alocarea unor sume defalcate de la bugetul de stat pentru a putea subvenționa producerea agentului termic în municipiul Brad.

De asemenea, mai fac un apel la cetățenii care au obligații financiare restanță, față de operatorul local, fată de societatea Termica, să încerce să-și plătească aceste obligații restanță pentru că sumele respective vor fi alocate cu prioritate pentru buna funcționare a societății comerciale Termica. Nu va exista niciun fel de ezitare în a acționa în instanță pe cei care au restanțe în continuare, este firesc, toți trebuie să plătească furnizarea acestui serviciu, mai ales că suntem la începutul unui sezon rece, resursele financiare sunt foarte puține, contextul epidemiologic și cazurile grave și multe de îmbolnăviri ne obligă să fim foarte atenți la menținerea în funcțiune a sistemului public de termoficare” a anunțat duminică seară, Florin Cazacu, prin intermediul unei transmisiuni video live.

 4,164 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *