Guvernul a hotărât: Orașul ȘTEI a primit statutul de STAȚIUNE TURISTICĂ de interes local!

articol publicat în octombrie 26, 2020

Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a adoptat joi, 22 octombrie 2020, Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități, ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local și pentru modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

În acest context, primarul orașului Ștei, Iulian Balaj, a anunțat că Guvernul Orban a aprobat obținerea statutului de stațiune turistică de interes local a orașului Ștei, primarul considerând că este un pas important în transformarea orașului în pol turistic zonal.

„În următorii doi-trei ani în oraș se vor finaliza câteva obiective turistice și de agrement dezvoltate prin absorbție de fonduri europene și care acum sunt în implementare: Reabilitarea Centrului Vechi al orașului, Amenajarea zonei de agrement a Lacului Ștei, Bazinul de înot acoperit, Ștrandul orașului Ștei, Traseul cicloturistic al bisericilor de lemn din zona orașului Ștei, Secția de balneologie și recuperare a spitalului.

Statutul de stațiune turistică va facilita accesarea fondurilor europene, atât pentru primăria orașului nostru și instituțiile publice din subordine, cât și pentru mediul de afaceri prin operatorii din turism.

Aderarea orașului nostru la ruta Cultural Europeană ATRIUM, a orașelor cu regim arhitectural de tip totalitarist, va creea o vizibilitate europeană în promovarea valorilor turistice ale orașului nostru și ale întregii zone” a anunțat Iulian Balaj.

 4,729 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *