Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

O bătrânică în vârstă de 76 de ani, care trăieşte singură într-un cătun din Apuseni, are o pensie de doar 15 lei

Tanti Fica, o bătrânică în vârstă de 76 de ani, care trăieşte singură într-un cătun din Apuseni, cătunul Fântânele, în comuna Ceru Băcăinţi, judeţul Alba, are o pensie de doar 15 lei!

Comuna Ceru Băcăinţi este cea mai mică din județul Alba din punct de vedere al numărului populaţiei, oficial în comună mai trăiesc 235 de oameni, după ce în ultimii douăzeci de ani cei mai mulți au luat calea oreșelor din zonă sau țărilor din vestul Europei.

Evident, ca în multe alte comune, sate, din Munții Apuseni, singurele locuri de muncă sunt cele de la stat, oamenii neavând posibilitatea să muncească ca în marile aglomerări urbane astfel că pentru mulți pensia este doar un lux.

Tanti Fica (Jurj Fica – numele complet), femeia văduvă, nu are copii sau nepoţi, ci doar un cal şi câteva găini cu care își alintă singurătatea. Având în vedere și situația comunei, bătrânica nu are la cine să ceară ajutor în caz de nevoie, darămite să fie ajutată financiar. Soţul ei a murit în urmă cu câțiva ani și avea pensie de 30 de lei, astfel văduvei i-a rămas jumătate din această suma, pensie de urmaş, adică 15 lei.

Un tânăr din Alba Iulia a iniţiat o comunitate de sprijin şi a creat un grup pe internet denumit „Ajutor pentru tanti Fica”.

„Am rugămintea cei ce doresc să o ajutați pe tanti Fica cu alimente lucru ăsta să fie făcut lună de lună și să comunicăm cum o să facem lucru asta să nu îi ducem toții odată alimente pentru că nu are cum să le consume pe toate, eu o sa țin legătura cu ea și în funcție de nevoile/necesitățile dânsei o să vă anunț și dacă o puteți ajuta la momentul respectiv vă stau la dispoziție cu detalii. Mâine o să deschid un cont bancar unde se pot dona anumite sume de bani, cu banii strânși să îi putem cumpăra o sobă și alte bunuri de care mai are nevoie” a anunțat în urmă cu câteva zile, fondatorul comunității „Ajutor pentru tanti Fica”

Dacă doriți să o ajutați pe Tanti Fica, luați legătura cu respectiva comunitate – click aici.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *