Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Doar 421 de bihoreni au semnat petiția pentru reluarea circulației cu trenul pe ruta Ciumeghiu – Holod – Vașcău

articol publicat în octombrie 29, 2020

În ianuarie 2020, o petiție pentru reluarea circulației cu trenul pe ruta Ciumeghiu-Holod-Vașcău a fost lansată de deputatul Bihor Gheorghe Bogdan, după ce un operator privat a anulat cursele pe această rută. Până astăzi, însă, s-au adunat doar 421 de semnături, pe semne că oamenii din zonă nu prea mai sunt interesați de acest mijloc de transport.

Ce localități au pierdut transportul feroviar? Ciumeghiu, Ghiorac, Tinca, Holod, Ginta, Căpâlna, Suplacu de Tinca, Șoimi, Urviș, Borz, Uilacu Beiuș, Ioaniș, Finiș, Beiuș, Tărcaia, Sudrigiu, Rieni Bihor, Ștei, Lunca Bihor, Vașcău.

Vă remintim, operatorul feroviar Interregional Călători a anunţat încă din 2018 că îşi va retrage din circulaţie toate trenurile de pe această rută începând din data de 1 ianuarie 2020. Zvonuri despre desființarea transportului feroviar pe traseul Ciumeghiu-Holod-Vaşcău sunt de mai bine de 15 ani. Printr-o hotărâre de Guvern din ianuarie 2004 s-a stabilit ca unele tronsoane de cale ferată considerate nerentabile să fie închiriate unor operatori privați. În această situație s-a aflat și ruta Ciumeghiu-Holod-Vaşcău, dată în administrare către SC Via Terra Spedition Cluj.

1 thought on “Doar 421 de bihoreni au semnat petiția pentru reluarea circulației cu trenul pe ruta Ciumeghiu – Holod – Vașcău

  1. ALEXANDRU spune:

    inainte de 1989 aveam tren din oradea-holod,dupa 1989 trebuia sa schimb la salonta sau ciumeghiu iar din 01.01.2020 nu circula nici un tren de persoane asa de mult am avansat” dupa epoca de aur ” RUSINE!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *