Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

De astăzi, apartamentele din Brad se vor încălzi!

articol publicat în noiembrie 1, 2020

Primarul Bradului, Florin Cazacu, a anunțat în această dimineață că de astăzi apartamentele din Brad se vor încălzi.

„S.C TERMICA BRAD S.A. a pornit in cursul zilei de 31 octombrie 2020, Centrala Termica de la Gurabarza, in vederea inceperii furnizarii agentului termic pentru incalzirea locuintelor, incepând cu 1 noiembrie 2020.

In cursul zilei de 1 noiembrie, a inceput furnizarea agentului termic la nivel de condominii si se fac reglajele necesare pentru a se intra in parametrii normali in vederea asigurarii confortului termic in apartamentele bransate la sistem.

Odata cu inceperea furnizarii agentului termic au fost constatate si unele avarii la nivelul unor blocuri de locuinte in zona PROPRIETATII PRIVATE a locatarilor acestea fiind necesar a fi remediate de PROPRIETARI, avand in vedere ca la aceste blocuri NU SE POATE asigura agent termic.

In acest moment echipele de interventie de la TERMICA BRAD sunt prezente in zonele cu probleme pentru remedierea avariilor.

Deasemenea, in anumite puncte termice sa constatat o scadere a presiunii agentului termic din reteaua secundara de distributie aceasta problemă putând fiind determinată si de golirea instalatiilor de incălzire sau a caloriferelor in mod voluntar de proprietari, pentru uz propriu.

Este necesar ca proprietarii să inteleaga pe deplin necesitatea executarii reparatiilor in instalatia proprie , inclusiv sub blocuri, pentru a se asigura agent termic la paramentrii optimi.

Este FOARTE IMPORTANT de stiut faptul ca, orice golire accidentala sau voluntara, a agentului termic din calorifere la nivel de apartament duce la scaderea calitatii agentului termic si generează o crestere nejustificatat a pretului facturii pentru ceilalti beneficiari din blocul de locuinte, avand in vedere faptul ca blocul este contorizat cu gigacalorimetru la nivel de condominiu.

La acesta data, exista inca sume mari datorate de populatie catre SC TERMICA BRAD si este necesar sa fie achitate URGENT pentru asigurarea combustibilului necesar bunei functionari.

Buna functionare a sistemului de incalzire centralizat depinde in mare masura de fiecare proprietar, beneficiar de agent termic .

Pretul de furnizare a agentului termic este acelasi ca in anii precedenti !
Administratia locala a municipiului Brad, alaturi de alte municipii din Romania, face in continuare demersuri la guvern, pentru asigurarea sumelor necesare in vederea achizitionarii combustibilui necesar functionarii sistemului de incalzire centralizat pe intreg sezonul rece, pana la acesta data nefiind posibila asigurarea resurselor financiare din bugetul local.

Administratia locala Brad va asigura ca face toate eforturile necesare pentru furnizarea agentului termic de calitate pe intreaga perioada a sezonului rece, in aceste vremuri de grea incercare pentru toti” a anunțat Florin Cazacu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *