Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Poliția a deschis un dosar pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului mort la cariera de piatră din Morlaca

articol publicat în noiembrie 3, 2020

Un muncitor în vârstă de 50 de ani de la cariera de piatră din localitatea Morlaca a decedat, luni, după ce peste excavatorul pe care îl opera au căzut bolovani şi pietre care au acoperit cabina utilajului.

Poliția din Huedin a deschis un dosar pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului mort la cariera de piatră din Morlaca

„La data de 2 noiembrie a.c., în jurul orei 06.30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați cu privire la producerea unui accident de muncă la o carieră de piatră din localitatea Morlaca.

În fapt, un bărbat de 50 de ani, din comuna Poieni, angajat al carierei, în timp ce opera un utilaj hidraulic, excavând material din peretele vertical al carierei, a fost surprins de o alunecare de material din perete, utilajul fiind acoperit cu pietre și nisip.

La fața locului s-a intervenit în vederea eliberării personei aflate în cabina excavatorului, iar în urma activităților de salvare, a fost constatat decesul persoanei.

În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Bărbatul din accidentul de muncă de la cariera din Morlaca a DECEDAT!

(VIDEO & FOTO) Accident de muncă la cariera de piatră de la Morlaca: Un utilaj greu, cu un bărbat înăuntru, a fost acoperit de pietre!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *