Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Revanșa lui Furdui

articol publicat în noiembrie 5, 2020

Ovidiu Furdui a fost mereu omul faptelor, în concret al voturilor politice obținute pentru PNL peste mulți alți liberali din nordul județului Hunedoara, mai mereu jumuliți politic de Florin Cazacu și echipa sa, care i-a învins în ultimii 15 ani. Alături de primarii Dud și Ghilean au fost bastioane de liberalism în Zarand.

După ieșirea liderilor, Moloț și a nașului său, Mircia Muntean din PNL Hunedoara, la nivel regional și județean „lideri” care nu au performat politic, au candidat mai mereu la parlamentare.

Furdui a fost mai mereu un ghimpe pentru Dorin Gligor sau Lucian Heiuș, pe cel din urmă chiar contracandidându-l.

În octombrie 2020, Furdui este candidat al PNL la Camera Deputaților pe un loc semi-eligibil dar mai relevant este faptul ca după mult timp cât de cât, prin candidatura sa, este auzită vocea primarilor liberali din Hunedoara, a celor care aduc voturile.

Revanșa lui Furdui va fi completă în 2024 dacă va reuși să învingă PSD-ul în nordul județului Hunedoara iar pentru asta, așa cum s-a stabilit la nivel județean, epoca blaturilor locale să înceteze. Asta este misiunea Vetuței Stănescu la nivel județean dar și a lui Furdui în nordul județului Hunedoara.

O primă mișcare va fi la Brad unde apele trebuie rupte iar PNL va trebui să aibă o altă atitudine, nu cea din prezent – amabilă cu PSD. Prin urmare, toți ochii sunt ațintiți spre liderul PNL din Brad: va respecta în integralitate politica anti-PSD, a PNL, de la nivel național și județean?

De asemenea, Furdui trebuie să clarifice apele în câteva organizații din zonă, în ultimii ani pierzătoare – Ribița, Baia de Criș și recent Valișoara.

Prin urmare, finalitatea revanșei lui Furdui poate fi în 2024. Dacă își securizează zona și mai aduce voturi suplimentare, mandatul de deputat, în urma unei candidaturi pe o poziție eligibilă, nu are cum să-i scape.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *