Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Cărpinet, Beiuş, Aleșd, Rieni, Câmpani, Bratca, Vadu Crişului, Ştei și Remetea în „scenariul roşu” Ce măsuri se vor lua?

articol publicat în noiembrie 7, 2020

Infecţiile cu Covid-19 se răspândesc rapid în judeţul Bihor inclusiv în zona de munte, în Apuseni. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a adoptat, vineri, (prin hotărârea nr. 46) noi restricţii în funcţie de incidenţa cazurilor de infectare cu Sars-Cov-2.

În nu mai puţin de 37 de oraşe şi comune din Bihor incidenţa depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori, din cele 37, regăsindu-se și 10 localități din zona de munte a Bihorului – Cărpinet (5,98), Beiuş (4,41), Aleșd(4,04), Rieni  (3,81), Câmpani (3,78), Bratca (3,76), Vadu Crişului (3,48), Ştei (3,33) și Remetea (3,12).

În UAT-urile enumerate, este interzisă, potrivit deciziei CJSU, care pune în practică reglementările de la nivel naţional, funcţionarea restaurantelor şi cafenelelor în spaţii închise şi se suspendă activitatea în sălile de spectacole / concerte, respectiv în localurile cu jocuri de noroc. 

Decizia CJSU se aplică de sâmbătă, 7 noiembrie, ora 00. De asemenea, masca devine obligatorie şi în spaţiile deschise. Aici trebuie precizat că, oricum, începând de luni, 9 noiembrie, masca va fi obligatorie în toate localităţile din România, indiferent de incidenţă, atât în interior, cât şi în aer liber, lucru decis de Guvern.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *