Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

DJ 103K Agârbiciu-Dângău Mare-Dângău Mic-Râșca va fi complet modernizat de Consiliul Județean Cluj

articol publicat în noiembrie 6, 2020

Consiliul Județean Cluj a definitivat lista celor 10 drumuri județene, în lungime de cca. 184 de km, ce urmează a fi complet reabilitate și modernizate cu fonduri europene. Valoarea totală a acestor lucrări este de circa 91 de milioane de euro.

Totodată, în vederea atingerii procentului de 100% drumuri județene reabilitate cu covor asfaltic, în anul 2021 Consiliul Județean va interveni cu asfaltare pe ultimii 225 de km care au mai rămas de realizat. Anterior, în perioada 2016-2020, forul administrativ județean a îmbunătățit cca. 72% din cei 1290 de km de drumuri județene. Dintre acești 934 de km pe care a acționat în ultimii patru ani, 585 de km au beneficiat de lucrări de întreținere iar 349 de km de lucrări de reabilitare și modernizare. Valoarea totală a investițiilor a fost de 121 de milioane de euro, bani proveniți atât din fonduri europene cât și de la bugetul Consiliului Județean.

În zona de munte a Clujului, DJ 103K Agârbiciu-Dângău Mare-Dângău Mic-Râșca și DJ 107N Valea Ierii – Plopi – Gura Râșca vor fi complet modernizate.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Sunt cifre impresionante și, în același timp, o realitate palpabilă în toate colțurile județului. În ultimii patru ani au fost asfaltate mai multe drumuri județene decât în precedenții 20 de ani. În 2021 vom duce aceste reabilitări și întrețineri la procentul de 100%  întrucât conștientizăm rolul pe care o infrastructură rutieră de calitate îl are în ceea ce privește dezvoltarea județului, inclusiv prin atragerea de noi investitori și impulsionarea turismului”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *