Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Promisiunile lui Ilie Bolojan față de finalizarea DN 76 Beiuș – Oradea și centura Beiușului

articol publicat în noiembrie 12, 2020

În ultima şedinţă a Consiliului Județean Bihor s-a aprobat şi preluarea şi execuția proiectului de centură a municipiului Beiuş.

„De peste 10 ani, din cauza stării proaste a drumului și lucrărilor care nu se mai terminau, circulația pe DN 76, pe aproape tot teritoriul județului Bihor, era dificilă. În ultimii ani, pe măsură ce lucrările de reabilitare au avansat, se circulă mai bine, estimându-se că la începutul lunii decembrie tot traseul, de la Oradea la Beiuş, va fi reabilitat. Chiar şi în aceste condiții, pe direcția Oradea – Deva, pe DN 76, după sectorul de drum aglomerat la ieșirea din Oradea, prin Sânmartin şi Băile Felix, a doua zonă cu ambuteiaje este porțiunea de drum din intravilanul Beiuşului.

Peste 6000 de mașini intră zilnic în Beiuş dinspre Oradea. Datorită faptului că orașul este un nod rutier al zonei, drumurile spre Roşia, Curăţele, Stâna de Vale sau Finiş generând un trafic suplimentar, traversarea acestuia înseamnă minute bune pierdute la semafoare şi în ambuteiaje. De aceea, construirea șoselei de centură este o prioritate.

Proiectul are finanțarea asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Vom prelua documentația realizată până în prezent şi o vom revizui. Ne propunem ca până la sfârșitul anului 2023 să dăm în funcțiune centura.

Mâine voi fi la Beiuş, pentru a clarifica cu primarul municipiului toate aspectele legate de demararea proiectului” a anunțat Ilie Bolojan, noul președinte al Consiliului Județean Bihor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *