Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Controale ale polițiștilor din Huedin: 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de zeci de mii de lei!

articol publicat în noiembrie 14, 2020

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au desfășurat, în cursul zilei de joi, 12 noiembrie, o acțiune punctuală pe raza de competență în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, creșterii gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic și combaterii delictelor silvice.

De asemenea, activitățile desfășurate de aceștia au vizat verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 38.235 de lei. 

Dintre acestea, 29 au fost aplicate pentru încălcări ale normelor rutiere prevăzute de OUG 195/2002 R, fiind retras în acest context un certificat de înmatriculare.

Totodată, alte 9 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale normelor de protecție individuală prevăzute de Legea 55/2020, 3 sancțiuni pentru încălcarea OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, încălcarea normelor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, dar și în confirmitate cu Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *