Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Un tânăr din Băița a fost prins cu lemne fără acte de polițiști: Tânărul a fost amendat iar lemnul confiscat!

articol publicat în noiembrie 16, 2020

La data de 14.11.2020, în jurul orei 16:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șoimuș au oprit pentru control, pe D.J. 706A, în localitatea Băița, autoturismul (care tracta o remorcă cu care transporta material lemnos) condus de un tânăr de 27 de ani, din comuna Băița. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că autoturismul și remorca tractată nu sunt înmatriculate în circulație, iar materialul lemnos transportat nu este însoțit de aviz de însoțire (fiind tăiat fără drept de pe un teren acoperit cu vegetație forestieră din afara fondului forestier național, situat pe raza satului Ormindea, proprietate a tatălui tânărului).

În urma cubajului materialului lemnos, s-a constatat că volumul materialului lemnos transportat (specia cer) este de 1,3 mc, acesta fiind confiscat și predat în custodia reprezentantului Ocolului Silvic Simeria.

Totodată, poliţiştii au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 5.000 lei, pentru lipsa avizului de însoțire prevăzut de lege şi au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat și tăiere fără drept de arbori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *