Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) Linia 1 de măcinare minereu a Cupru Min Abrud a fost repusă în funcțiune!

articol publicat în noiembrie 17, 2020

Linia 1 de măcinare minereu a Cupru Min Abrud a fost repusă în funcțiune după de 20 de ani. Reparaţiile pentru punerea în funcţiune a liniei 1 de măcinare au fost necesare pentru asigurarea funcţionării fără întreruperi a Uzinei de Preparare. Prin punerea în funcţiune a acestei linii se asigură o rezervă în cazul reparaţiilor efectuate la celelalte linii de măcinare funcţionale.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la cca. 4.915.000 euro = 23.788.600 lei.

Cupru Min Abrud a reușit să repare şi să repună în funcţiune linia 1 de măcinare prin înlocuirea anumitor repere şi subansamble existente care sunt deteriorate precum şi repararea unor ansamble, astfel:

  • reparare sistem alimentare minereu: cuve alimentatoare, înlocuire alimentatoare, transportor cu bandă şi jgheab alimentare moară semiautogenă.
  • reparare sistem antrenare moară semiautogenă şi moară cu bile
  • înlocuire echipamente electrice
  • reparaţii lagăre moara semiautogenă şi moară cu bile
  • reblindare moară semiautogenă şi moară cu bile

Capacitatea proiectată de prelucrare a unei linii de măcinare din cadrul Uzinei de Preparare (inclusiv Linia 1 de măcinare) este de 2.250.000 tone/an, respectiv 7500 tone/zi.

1 thought on “(VIDEO) Linia 1 de măcinare minereu a Cupru Min Abrud a fost repusă în funcțiune!

  1. Bravo Cupru Min. Si mai departe? Merge acest utilaj ca sa extragem mai mult concentrat de Cupru ( precum si alte metale neferoase in cantitati mai mici inclusiv Aur,Argint, Platina,Molibden, etc) ca sa-l vindem la chinezi precum fac dictaturiile bananiere? In loc sa dezvoltam in ROMANIA o industrie a cuprului si a altor metale neferoase. Ne-ar strica sa producem in Romania sarma de cupru, tevi de cupru, etc? Sa producem plus valoare,sa dam de lucru cetateniilor romani nu sa-i imbogatim pe chinezi. Si cu aceeasi ocazie sa mai scadem din deficitul de cont curent in valuta.
    ACUMA SA VEDEM CINE SUNT PATRIOTI CA ACEASTA POSIBILITATE SA SE INTAMPLE?
    DOMNULE fLORIN ROMAN SI DOMNULE SORIN IOAN BUMB? CE ZICETI, RIDICATI PROVOCAREA?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *