Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Remus Lăpușan: Mărișel și Beliș, stațiuni turistice de interes local

articol publicat în noiembrie 21, 2020

Liderul Pro România Cluj, Remus Lăpușan, a anunțat astăzi o propunere importantă pentru două localități din Apuseni: Mărișel și Beliș, stațiuni turistice de interes local.

Candidatulul Pro România la Camera Deputaților a venit cu această propunere după ce în ultimii ani a tot vizitat zona de munte a Clujului și a discutat cu sute de clujeni despre greutățile de zi cu zi cu care se confruntă cei care trăiesc în Apuseni.

„Localitățile Mărișel și Beliș au crescut exponențial în ultimii ani, de la investițiile private în cabane, la pârtiile de schi dar și datorită fondurilor alocate prin PNDL, pe care le-am susținut în Guvernarea Ponta, cât și ulterior.

Se tot vorbește de turism în zonă, de fonduri europene axate pe turism dar în realitate nu s-a făcut niciun pas concret în această direcție.

Victor Ponta și Remus Lăpușan (Pro România) susțin turismul din Apuseni

Recent Guvernul României a aprobat prin HG atestarea ca staţiuni turistice de interes naţional și staţiuni turistice de interes local a 14 localități, printre altele, amintind satul Gura Siriului din Buzău sau comuna Dorna-Arini. Cu ce sunt mai prejos Belișul și Mărișelul ca cele două localități? Obținerea acestui statut poate fi un restart economic pentru întreaga zonă!

Se pot scrie proiecte, se pot solicita fonduri pentru finanțarea dezvoltării infrastructurii din stațiunile turistice, pentru amenajarea obiectivelor turistice naturale, unde har Domnului, Beliș și Mărișel nu duc lipsă, pentru construirea unor facilități de relaxare și agrement, de tipul zone pentru sport, locuri de joacă pentru copii, mini teatre în aer liber dar și pentru activități de marketing sau promovarea zonei, în vederea atragerii turiștilor.

Prin urmare, vă propun tuturor spre dezbatere, ideea ca Mărișel și Beliș să devină staţiuni turistice de interes local” a anunțat Remus Lăpușan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *