Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Mircea Moroșan: Susțin construirea unor pârtii de ski în masivul Vlădeasa, a unor trasee de biciclete în zona montană

Primarul din Huedin, Mircea Moroșan, îi asigură pe locuitorii orașului de sub Vlădeasa, că proiectele începute se vor finaliza și că le va susține în Parlament, de asemenea îi asigură pe cei din Țara Calatei și din zona Munților Apuseni că le va reprezenta interesele în legislativ.

Din oferta sa, pentru zona Apusenilor reiese și interesul pentru turism și în special ideea construirii unor pârtii de ski în masivul Vlădeasa și a unor trasee de biciclete în zona montană.

„Știți că, pe parcursul anilor, Primăria și-a dat interesul în mod constant pentru implementarea de noi proiecte, dar s-a lovit de tot felul de bariere: comunicarea interinstituțională – întârzieri mari și ineficiențe, impedimente administrative diverse, legislația deficitară și altele. Am reușit, în ciuda tuturor acestor impedimente, un fapt istoric: să aducem gazul în Huedin!

Vă asigur că proiectele începute se vor finaliza și că le voi susține în Parlament! Cred că este important să realizăm că este o șansă istorică pentru Huedin să avem un reprezentant în Parlament pentru ca zona noastră – una care a avut un start nefericit după revoluție, să obțină în final locul meritat. Așa vom deveni competitivi și vom profita de toate resursele disponibile: naționale, regionale și europene.

Regiunea noastră, a Apusenilor, este o regiune care, din păcate, nu și-a atins pană acum potențialul. Resursele naturale sunt superbe, oamenii sunt harnici și binevoitori, dar nu a existat un plan integrat pentru zonă și un suport constant pentru locuitorii acesteia.

Dezvoltarea infrastructurii, promovarea turismului regional, susținerea producătorilor locali {spre ex. înființarea unor centre de recoltare a laptelui, amenajarea unui abator mobil, a unei linii de recoltare și procesare a fructelor și ciupercilor de pădure}, etc., dezvoltarea unei piețe zonale de desfacere pentru produsele locale sunt elemente cheie pe care trebuie să ne axăm.

Acestea sunt direcțiile principale pe care trebuie să ne focusăm, direcții identificate după multiplele întâlniri cu mai toți liderii comunităților din zonă și cu cetățenii ce locuiesc în Apuseni.
✅Fondurile Europene și modernizarea administrației publice locale sunt șansa acestei zone. O șansă unică pentru România și pentru Apuseni.
✅Sunt lucruri care nu funcționat bine până acum. Trebuiesc corectate! Susțin o mai mare putere pentru autoritățile locale și regionale în gestionarea acestor fonduri și susțin de asemenea înființarea unui ghișeu unic pentru eliberarea avizelor. Rapid, simplu, fără a vă mai pune pe drumuri.
✅Șansa Apusenilor este turismul. Avem nevoie de un proiect integrat de dezvoltare a zonei. Susțin construirea unor pârtii de ski în masivul Vlădeasa, a unor trasee de biciclete în zona montană, un master plan de promovare a întregii zone și tehnic, o actualizare necesară a tuturor hărților zonei noastre.
✅Oportunități pentru producătorii și întreprinzătorii locali: înființarea unui abator mobil, a unei linii de procesare și valorificare a resurselor zonei inclusiv prin crearea unei burse și platforme online.

Știți bine că și după 30 de ani de la Revoluție trebuie să stăm la cozi, să avem drumuri inutile, să așteptăm la diverse instituții și durează luni, poate chiar ani.

Soluția: modificarea legislației cu privire la regimul juridic a cadastrului și a fondului funciar, clarificarea situației juridice a documentelor necesare pentru eliberarea titlurilor de proprietate pentru păduri. Scurtarea timpilor de răspuns în aceste arii și crearea unui ghișeu unic. Toate unitățile administrativ-teritoriale să implementeze aceleași cerințe pentru avize.

Avem nevoie ca tinerii noștri să rămână acasă! Dacă vrem să reușim, investițiile, locurile de muncă și formarea profesională trebuie să devină regula. Infrastructura este baza oricărei dezvoltări locale sustenabile. Pentru turism, pentru investiții, pentru o calitate a vieții decentă!

Susțin! continuarea extinderii rețelei de gaz și apă-canal în Apuseni, o ambulanță promptă, drumuri asfaltate și acces facil la oraș. Trebuie să avem la țară o viață ca la oraș!

Îmi propun ca pentru Huedinenii mei, pentru cei din zona Munților Apuseni și pentru Clujeni, să fiu vocea dumneavoastră în Parlament. Să promovăm în această instituție o abordare 3D: bazată pe determinare, dedicare și devotament pentru o dezvoltare accelerată” și-a anunțat intențiile ca viitor parlamentar, primarul Huedinului.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *