Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Raul Matei: Cei 3 consilieri PNL de la Brad sunt de fapt PSD. Așa au fost tot timpul. Trăiască USL !

Continuă tensiunile dintre USR PLUS Brad și PNL Brad, fostul candidat la primăria Brad, Raul Florin Matei atacând dur în această seară formațiunea liberală, care astăzi a votat la braț cu reprezentanții PSD, în ședința Consiliului Local al municipiului Brad, Matei concluzionând: „Cei 3 consilieri PNL de la Brad sunt de fapt PSD. Așa au fost tot timpul. Trăiască USL !”.

„Azi a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Brad, în care pe Ordinea de zi au fost, inițial, 14 puncte. Au apărut două puncte suplimentare.

A fost o ședință care a arătat că PSD și PNL votează în același mod la Brad, amintind că USL-ul este viu. Dovadă este votul pentru reprezentanții Consiliului Local în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ din municipiu. Deși PSD are 8 consilieri, reprezentanții acestui partid au primit câte 10 voturi la Liceul Avram Iancu, Școala Mircea Sântimbreanu și Școala Horea, Cloșca și Crișan și 11 voturi la Grădinița Floare de Colț. Asta în condițiile în care voturile PER nu au mers către PSD.

La Liceu, reprezentanții CL vor fi domnii Bolojan și Petruș (PSD), la Mircea Santimbreanu – domnii Benea și Dineș (PSD), la Horea, Cloșca și Crișan – doamna Beciu (PSD) și domnul Poenar (PER), iar la Floare de Colț – domnii Adam (PNL) și Leaha (PSD). Ne dorim să facă mai multe decât predecesorii domniilor lor în această posturi.

USR Brad a avut propuneri pentru toate Consiliile de Administrație, însă ne-am lovit de refuzul celor ce mimează Opoziția la Brad.

Alte puncte discutate azi:

  1. Aprobarea execuției bugetare pe trimestrul 3 / 2020 – votată în unanimitate
  2. Aprobarea cuantumului burselor școlare pentru semestrul 1 / 2020 – votată în unanimitate (bursă de performanță 200 de lei, bursă de merit 100 de lei, bursă de studii 80 de lei și bursă de ajutor social 80 de lei)
  3. Aprobarea rambursării unor cheltuieli efectuate de un chiriaș la un spațiu al Primăriei, în Piață – votată în unanimitate. USR a propus reducerea valorii chiriei pentru cei care vând în piață, din cauza condițiilor economice actuale.

O mențiune deosebită pentru activitatea delegatului sătesc de la Ruda Brad, Darius Botas, care a inițiat o acțiune de ecologizare, în urma căreia s-au strâns multe gunoaie.

Probleme au fost semnalate și de delegatul sătesc din Țărățel, Marian Ometa, care a precizat că zona Decantorului este inundată de tot felul de gunoaie.

La secțiunea Diverse, principalul subiect a fost reprezentat de situația termoficării în Brad. Conform primarului, în fiecare zi se consumă între 16-18 tone de păcură. În acest moment, stocul este de aproape 210 tone, astfel că mai este păcură pentru 12 zile. Există o Hotărâre de Guvern prin care se cere alocarea unei sume din fondul de rezervă, care să acopere cheltuielile cu păcura pentru sezonul rece 2020-2021. În cazul unui răspuns negativ al Guvernului, banii pentru păcură vor veni din bugetul local” a anunțat Raul Matei

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *