Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) Ministrul Transporturilor: DN76 Oradea-Beiuş este reabilitat 98%! Se va circula și pe cei 48 de km de la sfârșitul anului!

articol publicat în noiembrie 30, 2020

Prezent astăzi în Bihor, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că DN 76 Oradea – Beiuş este reabilitat în proporţie de 98%, astfel încât, până la sfârşitul lunii decembrie, se va putea circula pe toţi cei 48 de kilometri fără nicio restricţie.

„Pentru cei 48 de km de drum naţional, în 2007 s-a semnat contractul, trebuia finalizat în 2010, de abia în 2015 s-a ajuns la un progres fizic de circa 8%, după şapte ani, când s-a şi reziliat contractul. În 2018 şi 2019, pe două tronsoane, s-a reuşit organizarea unor noi licitaţii, noi contracte de execuţie, astfel încât într-un an proiectul a fost dus de la 8% la 98%. Practic, la sfârşitul lunii decembrie, vom putea să circulăm pe toţi cei 48 de km fără nicio restricţie. Mai sunt câteva lucrări de realizat în zona Băile Felix, în zona Răbăgani, dar constructorul împreună cu beneficiarul, CNAIR, s-au angajat că toate aceste intervenţii vor fi finalizate la timp. Vestea cea bună pe care, împreună cu domnul preşedinte Bolojan, cu prefectul Ţiplea, o dăm astăzi bihorenilor, românilor care circulă pe acest drum este că luna decembrie, aşa cum ne-am angajat, este luna în care se va putea circula fără restricţii pe acest drum reabilitat, în proporţie de 98%”, a anunțat ministrul Lucian Bode.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *