Warning: sprintf(): Too few arguments in /home3/r62532apus/public_html/wp-content/themes/covernews-pro/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Vasile Gherman: Pădurile Apusenilor sunt aurul verde al moților, plămânul Transilvaniei. Defrișările ilegale trebuie oprite!

articol publicat în decembrie 1, 2020

Avocatul Vasile Gherman, membru al PER și candidat la Camera Deputaților a prezentat pe o rețea de socializare mai multe hărți cu defrișarea pădurilor din Munții Apuseni, din 2001 și până în prezent, situația între județele Alba, Cluj și Bihor fiind alarmantă. Analiza lui Gherman este una profesionistă realizată după imagini din satelit, furnizate de NASA site-ului Global Forest Watch.

„Sute de mii de hectare de pădure au fost tăiate în România în ultimii douăzeci de ani, conform platformei Global Forest Watch, care publică hărți cu defrișări din toată lumea pe baza imaginilor furnizate de sateliți ai NASA. Zona Munților Apuseni a fost probabil cea mai afectată din România, în special cea dintre județele Alba, Cluj și Bihor.

Având în vedere că Partidul Ecologist Român are ca scop principal promovarea şi apărarea principiilor ecologiste pe plan politic, economic, ştiinţific şi social și că P.E.R. urmăreşte edificarea unei societăţi româneşti moderne, bazată pe realizarea unor relaţii armonioase între fiinţa umană şi mediul natural şi pe racordarea culturii şi civilizaţiei române la valorile europene, mi-am propus ca din Camera Deputaților să contribui în legislația care protejează pădurile României.

Pădurile Apusenilor sunt aurul verde al moților, plămânul Transilvaniei și o șansă pentru locuitorii zonei, pentru ca din frumusețile oferite de natură, cultura specific locală și elementele de patrimoniu, să se dezvolte zone din punct de vedere turistic.

Prin legi clare și aspre vom proteja pădurile României și implicit ale Apusenilor.

Asta este o prioritate personală dar și pentru echipa PER Cluj, susținerea proiectelor legislative ale P.E.R., cu privire la reducerea cu 50% a suprafeței pădurilor destinate exploatării și respectiv constituirea unui drept de preemțiune pentru achiziționarea a 50% din masa lemnoasă de către firmele din județul în care se exploatează, cât și alte proiecte pentru ca pământul și pădurea pe am luat-o doar cu împrumut de la generațiile viitoare, să o putem restitui așa cum am primit-o și noi de la înaintașii noștri” a anunțat Gherman.

fotografie globalforestwatch.org 2001
fotografie globalforestwatch.org 2007
fotografie globalforestwatch.org 2013
fotografie globalforestwatch.org 2019

 2,608 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *